Petak, 24 ožujka, 2023

Halilhodžić odbio Dinamo: Svaka vam čast, ali meni je Alžir prioritet

Nemojte propustiti

Selektor Alžira i bivši trener Dinama Vahid Halilhodžić odbio je mogućnost povratka na klupu plavih. Podsjetimo, Zdravko Mamić nakon smjene Krune Jurčića napomenuo je kako je spreman otići sa mjesta izvršnog predsjednika Dinama samo ako bi se Vaha pristao vratiti. Međutim, Mamić će u tom slučaju definitivno ostati na poziciji.

“Što se tiče priče oko mog povratka u Zagreb, nema ništa od toga, jer me iz kluba niko nije zvao, sve što znam jeste iz medija. U ovom trenutku reprezentacija Alžira je ono što me zanima”, kazao je bosanskohercegovački stručnjak za Al Jazeeru Balkan.

Kaže da je redovno u kontaktu sa ljudima iz Dinama, pogotovo sa sportskim direktorom Zoranom Mamićem, a nedavno je bio u Zagrebu i posjetio klub te svlačionicu.

“Preporučio sam Zoranu svog igrača iz reprezentacije Alžira Soudanija i drago mi je da se pokazao pravim pojačanjem. Da je Francuz ili Englez, Soudani bi vrijedio milione, ali on je Alžirac i stoji daleko manje. Ali, to je tako”, kaže Vaha koji je vodio Dinamo od avgusta 2010. do maja 2011. godine.

Vahid Halilhodžić (Foto: Reuters)
Vahid Halilhodžić (Foto: Reuters)

Usredotočen je samo na SP u Brazilu koje pokušava izboriti sa Alžirom. U septembru ih čeka utakmica protiv Malija, ispred kojeg vode u kvalifikacionoj grupi s četiri boda više (12). U slučaju da ostanu prvi, idu još u dodatne kvalifikacije.
“Ovo je projekat na kome sam vrijedno radio i koji ne mogu prekinuti. Svaka čast Dinamu, ali meni je Alžir prioritet. Trenutno sam u Francuskoj, za koji dan vraćam se u Alžir i sve su mi misli usmjerene prema toj utakmici i pripremama za baraž”, dodao je Vaha.

U Maksimiru ne trebaju biti uvrijeđeni jer Halilhodžić nije odbio samo Dinamo zbog Alžira.
“Nisam htio razgovarati ni sa PSG-om jer su se pojavile neke mogućnosti da ih preuzmem nakon odlaska Carla Ancelottija, ali ja sam trener koji ima posao i ne pada mi na pamet izigrati dogovor i povjerenje ljudi”, zaključio je Vaha.

(Večernji)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo