Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Halilhodžić: Pomišljao sam da zbog Alžira napustim fudbal!

Nemojte propustiti

Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić

Vahid Halilhodžić, bh. stručnjak na selektorskom mjestu fudbalske reprezentacije Alžira, u posljednje vrijeme nije u idealnim odnosima sa ljudima iz alžirskog saveza, a čak se spominjala i mogućnost njegovog odlaska prije početka Svjetskog prvenstva.

Jednom mu se dogodila slična situacija, 2010. se sa Obalom Slonovače plasirao na SP, ali je prije početka takmičenja dobio otkaz.

“Užasno je da trener koji provede ekipu kroz kvalifikacije bude otjeran pred završnicu. Odluku je donio predsjednik države, a predsjednik Saveza mi se izvinjavao. Mislio sam da nikada nakon toga više neću preuzeti neku drugu afričku ekipu. Čak sam pomišljao i da napustim fudbal.

Taj događaj pokazao je koliko Afrika ponekad može biti okrutna. Međutim, nikad ne treba reći nikad. Kada sam došao u Alžir i održao prvi sastanak sa igračima, rekao sam sebi da to nije za mene i da odlazim. Međutim, kasnije sam ipak odlučio prihvatiti avanturu”, rekao je Vaha za FIFA internet stranicu, te dodao: “Respektujem Alžir i ponosan sam što sam selektor. Međutim, to donosi i veliku odgovornost. Za taj posao moraš biti karakteran, moraš biti snašan jer te često kritikuju. Čak i da Alžir osvoji SP, ovdje bi me kritikovali”.

(Vecernji.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo