Subota, 1 listopada, 2022

Halita je ljubav s Berguzar stajala 125 hiljada eura

Nemojte propustiti

I dok se snima treća sezona uspješnog ‘Sulejmana Veličanstvenog’, turske vlasti tome se žestoko protive zbog izvrtanja historijskih činjenica.

gizem_halit_berguzarIako ‘Sulejman Veličanstveni’ promiče svoju zemlju širom svijeta, turska vlada i premijer Recep Tayyip Erdogan žele parlamentarnu raspravu zbog ‘iskrivljenog prikaza ključne ličnosti nacionalne povijesti’.

Premijer je javno osudio redatelja i ekipu serijala izjavivši da je pravi Sulejman proveo tri decenije na konju u ratnim pohodima, a ne u palači i haremu, piše Gloria.

‘Kad igra historijsku ličnost, koju svi poznaju iz udžbenika, glumcu je najteže utjeloviti osobu od krvi i mesa. Takve osobe su u nacionalnoj svijesti simboli, pa je mnogima teško prihvatiti da su i oni imali svoje fizičke potrebe, prednosti i nedostatke, smijali se, ljutili, plakali i ljubili’, kaže Halit Erceg za Gloriju.

Zbog napornog tempa kojim od septembra 2010. po 16 sati dnevno snima seriju, Halit jedva čeka da sve to završi pa da s obitelji uživa u miru. Iako ga neprestano prate glasine da ‘šuška’ s lijepim glumicama sa seta, i njegova supruga Berguzar, gledateljima poznatija kao Šeherezada, dobila je ulogu u seriji, a partner će joj biti neodoljivi Kenan, poznatiji kao Ezel.

Prije Berguzar Halit je bio u braku s kolegicom Gizem Soysal, kojoj je pristao isplatiti 125 hiljada eura odštete u brakorazvodnoj parnici, okončanoj samo osam mjeseci nakon njihova vjenčanja. ‘Kada nešto strastveno želite, nijedna zapreka neće vas spriječiti da to ostvarite. Tako se Berguzar i meni dogodila ljubav o kakvoj smo sanjali’, kaže Halit, kojemu je jedini uvjet, kada je potpisivao ugovor za ‘Sulejmana’, bio da za svaki sinov rođendan ima slobodan dan.

(Gloria)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Biden uperio prst u kameru i obratio se direktno predsjedniku Rusije: Gospodine Putin, dobro čujte što vam kažem

Joe Biden se direktno obratio ruskom predsjedniku i uperivši prst u kameru upozorio ga da ne napada NATO-ovu teritoriju. Američki...

Možda vas zanima i ovo