Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Halita je ljubav s Berguzar stajala 125 hiljada eura

Nemojte propustiti

I dok se snima treća sezona uspješnog ‘Sulejmana Veličanstvenog’, turske vlasti tome se žestoko protive zbog izvrtanja historijskih činjenica.

gizem_halit_berguzarIako ‘Sulejman Veličanstveni’ promiče svoju zemlju širom svijeta, turska vlada i premijer Recep Tayyip Erdogan žele parlamentarnu raspravu zbog ‘iskrivljenog prikaza ključne ličnosti nacionalne povijesti’.

Premijer je javno osudio redatelja i ekipu serijala izjavivši da je pravi Sulejman proveo tri decenije na konju u ratnim pohodima, a ne u palači i haremu, piše Gloria.

‘Kad igra historijsku ličnost, koju svi poznaju iz udžbenika, glumcu je najteže utjeloviti osobu od krvi i mesa. Takve osobe su u nacionalnoj svijesti simboli, pa je mnogima teško prihvatiti da su i oni imali svoje fizičke potrebe, prednosti i nedostatke, smijali se, ljutili, plakali i ljubili’, kaže Halit Erceg za Gloriju.

Zbog napornog tempa kojim od septembra 2010. po 16 sati dnevno snima seriju, Halit jedva čeka da sve to završi pa da s obitelji uživa u miru. Iako ga neprestano prate glasine da ‘šuška’ s lijepim glumicama sa seta, i njegova supruga Berguzar, gledateljima poznatija kao Šeherezada, dobila je ulogu u seriji, a partner će joj biti neodoljivi Kenan, poznatiji kao Ezel.

Prije Berguzar Halit je bio u braku s kolegicom Gizem Soysal, kojoj je pristao isplatiti 125 hiljada eura odštete u brakorazvodnoj parnici, okončanoj samo osam mjeseci nakon njihova vjenčanja. ‘Kada nešto strastveno želite, nijedna zapreka neće vas spriječiti da to ostvarite. Tako se Berguzar i meni dogodila ljubav o kakvoj smo sanjali’, kaže Halit, kojemu je jedini uvjet, kada je potpisivao ugovor za ‘Sulejmana’, bio da za svaki sinov rođendan ima slobodan dan.

(Gloria)

Više s weba

Izdvajamo

Željko Komšić kod pape Franje

Nakon audijencije kod pape Franje, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo