Petak, 22 listopada, 2021

Hamas: Netanyahuova izjava je dokaz da Izrael laže da želi mir

Nemojte propustiti

natanjahu

Hamas je oštro reagirao na izjave izraelskog premijera Netanyahua o tome da neće dozvoliti uspostavu palestinske države i poručio da je to dokaz da izraelske vlasti lažu kada tvrde da rade na uspostavi mira u regiji

Palestinski pokret otpora Hamas oštro je reagirao na današnju izjavu izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u kojoj je kazao da neće dozvoliti uspostavu palestinske države i da će nastaviti izgradnju novih jevrejskih naselja ako ponovo bude izabran na vlast nakon sutrašnjih općih izbora, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ta Netanyahuaova izjava je samo još jedan dokaz da Izrael laže kada tvrdi da se zalaže za uspostavu mira u regiji”, kazao je za AA glasnogovornik Hamasa Sami Ebu Zuhri.

Ebu Zuhri tvrdi da su uzaludni napori koje palestinske vlasti ulažu u pregovorima s aktuelnom vlašću Izraela, a pomenute pregovore je ocijenio “besmislenim i uzaludnim”.

Premijer Izraela i lider partije Likud Netanyahu je danas održao predizborni skup u jevrejskom naselju Har Homa u Istočnom Jerusalemu i tom prilikom poručio da će, uprkos svim pritiscima međunarodne zajednice, nastaviti s izgradnjom jevrejskih naselja. Uporedo s tim, Netanyahu je u intervjuu za izraelski list “Maariv” kazao da neće dozvoliti formiranje palestinske države.

U Izraelu se sutra održavaju prijevremeni opći izbori na kojima pravo glasa ima 5.881.696 birača, a najzanimljivija borba za glasove će se voditi između vladajuće Likud partije premijera Benjamina Netanyahua i “Cionističkog kampa”, kojeg čine udružena lista Laburističke i partije Hatnua.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nana Fata Orlović dobit će Povelju TK

Povelja će biti dodjeljena na svečanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u povodu Dana državnosti. Skupština Tuzlanskog kantona jednoglasno je usvojila...

Možda vas zanima i ovo