Utorak, 28 rujna, 2021

Hamza Aganović iz Željeznog Polja tvrdi: Policija u Travniku me pretukla bez razloga te napisali kaznu od 430 KM

Nemojte propustiti

Hamza Aganović dobio je kaznu u iznosu od 430KM. Na službenom nalogu, navedeno je: Gore imenovani zatečen je da upravlja m/v Golf 2 na kojem su bile nepripadajuće tablice, te kod navedeni nije imao policu osiguranja vozila.

Hamza Aganović iz Željeznog Polja tvrdi da ga su ga policijski službenici pretukli bez razloga u Travniku.

– Dana 15. 10. krenuo sam oko 14:00 sati za Ključ kako bih kupio automobil sebi. Kada sam stigao u Ključ, dogovorio sam kupovinu i gospodinom i oko 19 sati, sredili smo papire, sve regularno isplaćeno, kaže Aganović.

Aganović kaže da je potom krenuo kući, djed je vozio svoj automobil, a on svoj.

– Djed je malo kasnio, pa sam ga ja sačekao na parkingu, da se opet sastanemo, pa da zajedno krenemo. Tu na parkingu, gdje sam izašao iz automobila kako bi protegnuo noge, policijski služenici došli su kako bi postavili radar, tronožac te me počeli ispitivati. “Šta ti radiš ovdje, šta ćeš ovdje” – povikao je jedan policajac nakon čega je počeo da me legitimiše jer mi nisu vjerovali da čekam djeda. Kada su uvidjeli da je sve uredu, počeli su me pretresati, skidati, tražiti valjda drogu. Priveli su me, i čim sam ušao u prostoriju, odmah su me počeli udarati. Udarali su me šakom u glavu, te sam počeo gubiti svijest. Gurali su me, počeli šutati nogama, udarat šakama po glavi, leđima, po čitavom tijelu, rekao je Aganović.

Dalje navodi da je jedan policajac izbacio svog kolegu iz prostorije kako ne bi bilo svjedoka da ga udaraju.

– Vjerovatno su mislili da kradem automobil, jer su bili svi dokumenti od automobila u autu na imenu predhodnog vlasnika od kojeg sam kupio automobil. Tek nakon što su uvidjeli da imam kupoprodajni ugovor, da je sve čisto, napisali su mi kaznu od 430 KM. Ostao sam u šoku, govori mladić.

Hamza Aganović dobio je kaznu u iznosu od 430KM. Na službenom nalogu, navedeno je: Gore imenovani zatečen je da upravlja m/v Golf 2 na kojem su bile nepripadajuće tablice, te kod navedeni nije imao policu osiguranja vozila. Iznos 430 KM.

Međutim vozilo je registrovano i osigurano prije navedene kazne.

– Kada sam djedu rekao da su me tukli, podigao je optužbu protiv policijskih službenika. Tražili smo od policije imena službenih osoba koja su me tukla, ne daju, kriju. Kada se tijelo ohladilo, počelo me tijelo boljeti. Stomak, leđa, rebra, glava. Nisam mogao sna uhvatiti od bolova. Rebro mi je napuklo, izgleda da su mi poremetili i bubrege. Zbog čega? -jer nisu znali o čemu je riječ, istakao je Aganović, piše Crna Hronika.

Pozdrav smima jučer sa kupovao auto i dok sam bio u Travniku na parkingu policija me je kontrolisala u večernjim satima…

Posted by Hamza Aganović on Thursday, 15 October 2020

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo