Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Haos kakav ni najstariji mještani ne pamte: Čitav gradić pod snijegom

Nemojte propustiti

Ovako nešto ne pamte ni najstariji stanovnici Peštera (jakih snježnih padavina, olujnih naleta vjetra i smanjene vidljivosti).

Kako se i najavljivalo, hladnoća je stigla i u naše krajeve, pa se pokazalo da su meteorolozi ovoga puta bili u pravu.

Tu si i obilne snježne padavine na nekim područjima, olujni vjetar…

Foto: Facebook

Foto: Facebook

U Sandžaku je prilično teška situcija, pa je na državnom putu IB 29 Aljinovići-Sjenica-Novi Pazar, na dionici Brnjica-Duga Poljana ostalo zavejano više putničkih vozila.

Ovako nešto ne pamte ni najstariji stanovnici Peštera (jakih snježnih padavina, olujnih naleta vjetra i smanjene vidljivosti).

Fotografije koje je objavila Facebook stranica Duga Poljana pokazuju kakvo je stanje u tom mjestu u opštini Sjenica bilo u srijedu oko 22 časa.

Nanosi do 5 metara

Prava drama odvijala se noćas na dionici puta ka Sjenici na kojem je jak olujni vjetar stvarao snježne nanose u visini i do pet metara!

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Putari heroji, radnici novopazarskog puta, barabar su noćas sa svojim direktorom Senadom Ibragićem – jučer od 16 sati pa jutros do 5, spašavali putnike iz oko 40 zametenih automobila. Među zametenima je bilo i četvero djece, a posljednji putnik je izbavljen jutros u zoru, u 5 sati.

Svi su spašeni osim jednog putnika koji je pronađen mrtav u vozilu.

– Noćas je bila prava drama, vjetar je stvarao nanose i do 5 metara. Riječ je o kritičnoj dionici od oko 7 kilometara puta ka Sjenici. Angažirano je devet mašina, što je u normalnim uvjetima dovoljno za 300 kilometara puta. Cijelu noć smo spašavali zarobljene putnike… Nismo radili na čišćenju, samo na evakuaciji. Od jutros su sve ekipe na terenu i rade na raščišćavanju puta i snježne blokade u kojoj se Sjenica nalazi od jučer od 15 sati, kada je Pešter zahvatila nezapamćena nesreća – kaže Senad, šef novopazarskih putara.

– U svojoj radnoj karijeri, za 36 godina rada, ovo što je bilo noćas još nisam vidio – opisuje Senad pravu apokalipsu iz koje su on i kolege bez minute predaha noćas spašavali putnike.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Izvještavanje HRT-a: Dragan Čović ponovo “član Predsjedništva BiH”

Na isti način je HRT potpisao Dragana Čovića ranije, iako se ne nalazi na funkciji člana Predsjedništva BiH Nakon što...

Možda vas zanima i ovo