Subota, 26 studenoga, 2022

Haos na jugu Srbije: Padaju vojne bespilotne letjelice, sve ima veze s Kinezima? “Čuo sam kako trokira motor…”

Nemojte propustiti

“Desnim krilom se naslonila na jedan spomenik. Nije bila oštećena prilikom slijetanja. Često ih viđamo, ali nikada nisu pale blizu naseljenog mjesta”

Na groblju u selu Obrva kod Kraljeva u utorak poslijepodne je pala bespilotna letjelica. Stanovnici sela čuli su neobičan zvuk motora, a onda se na letjelici otvorio padobran.

“Mislio sam prvo da nešto uvježbavaju. Čuo sam kako trokira motor na letjelici. Kada se ugasio, vidio sam kako se otvara padobran. Shvatio sam da s letjelicom nešto nije u redu”, ispričao je Milan Srećković iz Obrve za Novu.rs.

Otišao je vidjeti gdje je letjelica pala i našao je na groblju, s padobranom među spomenicima.

“Desnim krilom se naslonila na jedan spomenik. Nije bila oštećena prilikom slijetanja. Često ih viđamo, ali nikada nisu pale blizu naseljenog mjesta”, rekao je.

Druga bespilotna letjelica pala je u utorak u dvorište kuće u selu Tavnik. Do pada je došlo tijekom izvođenja vježbe na aerodromu Lađevci.

Stanovnici okolnih sela navode kako je prije par mjeseci u selu Mrsać došlo do pada bespilotne letjelice, no tada nije bilo štete.

Navode kako su više puta vidjeli padove letjelica po okolnim njivama te da ih nitko nije uspio snimiti jer ih vojska vrlo brzo locira i odnese.

Nova.rs doznaje da se na vojnom aerodromu Lađevci nalazi grupa vojnih stručnjaka iz Kine koji su možda povezani s ovim slučajevima, piše Dnevnik.hr.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Pucnjava i sukob između krijumčara migranata u selu Horgoš, šest osoba završilo u bolnici

Pripadnici Policijske brigade MUP-a Srbije u petak su, u okviru opsežne akcije započete ranije na sjeveru zemlje, priveli na...

Možda vas zanima i ovo