Srijeda, 6 srpnja, 2022

Haos u Češkoj zbog najave novog “lockdowna” i restriktivnih mjera: Došlo do žestokog obračuna policije i demonstranata

Nemojte propustiti

U Češkoj je inače na snazi zabrana okupljanja više od 500 ljudi, a kada je policija shvatila da se na trgu već nalazi nekoliko hiljada demonstranata, krenula je u akciju.

U centru Praga u nedjelju je došlo do velikih nereda nakon što je policija odlučila razbiti protest protiv restriktivnih mjera koje je češka vlada najavila u namjeri da zaustavi širenje virusa korona.

U okršajima s policijom povrijeđeno je najmanje 20 osoba, a češki mediji navode da su u neredima učestvovali nogometni navijači koji su se pobunili protiv zatvaranja barova i restorana, ali i zabrane prisustvovanja na sportskim utakmicama.

U Češkoj je inače na snazi zabrana okupljanja više od 500 ljudi, a kada je policija shvatila da se na trgu već nalazi nekoliko hiljada demonstranata, krenula je u akciju. Uslijedio je žestoki obračun, letjele su boce, baklje i kamenice, a snage reda upotrijebile su suzavac i vodene topove.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Severina otkrila kako održava savršenu liniju

Severina zna da je za dobru liniju potrebno i malo vježbe, a najviše vremena u teretani provede prije turneje. Hrvatska...

Možda vas zanima i ovo