Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Haos u H&M-u: Bijesni demonstranti uništili nekoliko trgovina

Nemojte propustiti

Nekoliko trgovina H&M-a u Južnoj Africi potpuno je demolirano nakon što su u njih upali aktivisti i počeli razbijati, rušiti police i uništavati odjeću.

Povod napadu bila je reklama švedskog giganta koja je objavljena prošle sedmice, a na kojoj afroamerički dječak nosi majicu s natpisom “Najcool majmun u džungli”.

Članovi “Boraca za ekonomsku slobodu” okupljali su se ispred trgovina i protestvovali, a na kraju se sve pretvorilo u haos te su počeli uništavati sve pred sobom.

U najmanje četiri poslovnice H&M-a došlo je do nereda, a reagirala je i policija koja je situaciju smirivala gumenim mecima.

Iako se H&M izvinio kupcima i povukao fotografiju sa svojih sajtova, to nije smirilo duhove. Javila se i majka dječaka na fotografiji koja je istaknula da ne želi medijski haos i pozvala ljude da se ne uzbuđuju previše zbog propusta H&M-a.

Na Twitteru je osvanulo nekoliko fotografija demoliranih trgovina, a internetom kruže videozapisi u kojima se jasno vidi kako demonstranti uništavaju prodavnice

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ovo su pravila za ulazak državljana Bosne i Hercegovine u Njemačku

Ukoliko niste vakcinisani možete ući u Njemačku samo u posebnim slučajevima. Preduvjet je tzv. apsolutna potreba. Od nedjelje, 12. septembra...

Možda vas zanima i ovo