Nedjelja, 1 listopada, 2023

Haos u Hrvatskoj: Stotine navijača Hajduka se potuklo s policijom, oni pucali na njih, ima ranjenih

Preporučeno

Policija se oglasila o ogromnim neredima na autocesti. Policajce je napalo više stotina osoba te su bili prisiljeni pucati. Iz vatrenog oružja ranjene su najmanje dvije osobe.

Noćas je u Hrvatskoj došlo do velikih nereda na autocesti A1 kod odmorišta Desinec, između Zagreba i Karlovca.

Došlo je do masovnog sukoba između navijača splitskog Hajduka i policije. U sukobima je učestvovalo više stotina osoba. Kako piše policija, dvije osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su policajci upotrijebili. Desetak policajaca je povrijeđeno.

Sve je počelo kad Torcida nije ni ušla na stadion, jer je oko 2000 navijača Hajduka protestovalo je jer im nisu dali unijeti transparente.

Upravo se čita:  RSE: Primijećeno kretanje vojnog konvoja na jugu Srbije

Kad su se vraćali kući nastao je haos na autoputu A1.

Kako je objavila zagrebačka policija, oko 1.600 navijača Hajdula namjerno je blokiralo saobraćaj kod odmorišta Desinec.

Oglušili su se na policijska upozorenja i potom je nekoliko stotina njih napalo policajce koji su koristili i vatreno oružje.

Policija se oglasila o ogromnim neredima na autocesti. Policajce je napalo više stotina osoba te su bili prisiljeni pucati. Iz vatrenog oružja ranjene su najmanje dvije osobe.

“Dana 21. maja oko 21:35 sati, tokom organizirane isprate oko 1.600 navijača HNK Hajduk u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje povreda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili”, javila je policija u saopćenju.

Upravo se čita:  Načelnik Vojnića u Hrvatskoj traži vojsku na granici sa BiH

Policajci su upotrijebili vatreno oružje.

“Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerovatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno učestvovale u napadu na policijske službenike te je povrijeđeno desetak policijskih službenika. Svi povrijeđeni su izvan životne opasnosti”, stoji u saopćenju.

Upravo se čita:  Užas: Vodio ženu golu po selu da je pokaže kao preljubnicu

“Pri stavljanju događaja pod nadzor, saobraćaj je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce. Očevid i kriminalističko istraživanje su u toku”, zaključila je policija.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da...

Možda vas zanima i ovo