Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Haos u Njemačkoj: U toku antiteroristička operacija u cilju sprečavanja državnog udara

Autor:Agencije

Preporučeno

Više od 130 domova, kancelarija i drugih prostorija se pretresa ili je već pretreseno

Njemačka policija danas sprovodi opsežnu operaciju protiv navodnih desničarskih ekstremista koji su planirali da upadnu u Bundestag, objavio je magazin Špigl , pozivajući se na izvore.

Prema pisanju publikacije, specijalne snage njemačke policije istovremeno djeluju u jedanaest saveznih država. Napominje se da je u ime generalnog tužioca Njemačke i Federalnog odeljenja kriminalističke policije (BKA) privedeno 25 muškaraca i žena koji su ili bili članovi desničarske terorističke organizacije ili su je podržavali.

Upravo se čita:  Ovo je najopasniji posao u Njemačkoj, svakih pet dana pogine jedan radnik: Rade ga mnogi Bosanci i Hercegovci

Više od 130 domova, kancelarija i drugih prostorija se pretresa ili je već pretreseno, navodi se u publikaciji.

Ističe se da su među planovima osumnjičenih bili, posebno, “oružani napad na Bundestag i pritvaranje političara”. Bilo je planirano da se pojedini predstavnici snaga bezbjednosti solidarišu sa terorističkom grupom, što bi dovelo do “puča”, prenijela je RIA.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas