Utorak, 27 srpnja, 2021

Haos u Skupštini KS: Zahiragić optužio Konakovića za seksizam: Ti si bolestan, zašto ne piješ kapi? SDA-ova zastupnica napustila sjednicu

Nemojte propustiti

– Ti si bolestan. Ovo je bolesno. Ovo samo bolesna glava može uraditi, zato što ne piješ te kapi koje bi trebao piti, rekao je Konaković.

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, za novu ministricu pravde KS-a imenovana je Darja Softić-Kadenić. Tokom rasprave o imenovanju Softić-Kadenić došlo je do žestokog okršaja zastupnika NiP-a, Elmedina Konakovića, za dvojcem iz SDA, Harisom Zahiragićem i Jasminom Biščević-Tokić.

Upravo je Biščević-Tokić istakla da postoji mogućnost da je nova ministrica pravde KS, Darja Softić-Kadenić, u sukobu interesa jer su joj majka i sestra notari.

Na takvu konstataciju žestoko je reagovao Elmedin Konaković, poručivši zastupnici SDA da je ona u sukobu interesa jer joj muž radi na KCUS-u.

Biščević-Tokić je Konakoviću poručila da “ustane kada joj se obraća” konstatujući da je nervozan i uzbuđen, na što je Konaković odgovorio da Biščević-Tokić nikako ne može znati da li je on uzbuđen ili ne.

U cijelu raspravu tada se uključio zastupnik Haris Zahiragić, koji je Konakovića optužio sa seksizam zbog spominjanja riječi “uzbuđen”.

Konaković je na takvu Zahiragićevu konstataciju rekao da je on bolestan.

– Ti si bolestan. Ovo je bolesno. Ovo samo bolesna glava može uraditi, zato što ne piješ te kapi koje bi trebao piti, rekao je Konaković.

Nakon svega, zastupnica Biščević-Tokić je napustila sjednicu Skupštine KS.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo