Srijeda, 16 lipnja, 2021

Haos u Tuzli: Blokirane ulice, zapaljene gume, polupani prozori na Vladi, ima privedenih i povrijeđenih…(Foto)

Nemojte propustiti

Foto: M. Muratović
Foto: M. Muratović

Nakon što su uspjeli da probiju kordon policije, deset protestanata je zadržano u zgradi Vlade Tuzlanskog kantona, a protesti su nakon dolaska specijalaca dobili veći obim.

U jednom je trenutku došlo do ekskalacije, kada su demonstranti počeli bacati kamenje na zgradu Vlade Tuzlanskog kantona, usljed čega su razbijena prozorska stakla na zgradi. Razbijeni prozori, gusti dim od zapaljenih guma te pobacani kontejneri.

Kako javlja dopisnik Bh-index portala, veliki broj studenata, nezadovoljnih radnika i običnih ljudi se skupilo ispred zgrade Vlade.

“Ispred se nalazi oko 500 nezadovoljnih ljudi, polupana su stakla na zgradi, a nekoliko protestanata je ušlo u zgradu i policija ih je zadržala”, riječi su našeg dopisnika koji se nalazi na licu mjesta.

Dodaje da su napravljene velike gužva na ulicama u Tuzli, te da su blokirane sve glavne saobraćajnice.

neredi21

Demonstranti od Vlade TK-a radnici traže isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 500 KM, uvezivanje radnog staža i osiguranje prava na liječenje.

– Naši zahtjevi su da se spasu firme koje se još mogu spasiti, ove firme koje se ne mogu spasiti da se radnicima uveže radni staž, te da se ministrima u Vladi TK-a smanje plaće i da se penzije ne povećavaju linearno – izjavila je diplomirana socijalna radnica Denisa Ćeramović.

VEZANO: Demonstranti u Tuzli ušli u zgradu Vlade TK, ima povrijeđenih (Foto)

Prema riječima Izudina Šarića, portparola MUP-a Tuzlanskog Kantona, na skupu se nalazi oko 600 osoba koje su u jednom trenutku pokušale ući u zgradu Vlade. Policija ih je u tome spriječila te su pripadnici sektora za podršku MUP-a TK-a kordonom protestante odvojili od zgrade Vlade.

Povrijeđen kamerman RTV Slon

-Ulaskom u zgradu, pripadnik MUP-a TK koji je radio na obezbjeđenju udario ga je pendrekom u predjelu glave – navode u RTV Slon.

Podsjećaju da je kamerman imao sve službene oznake na sebi i službenu opremu kojom je snimao.

U RTV Slon navode da će se o cijelom događaju tražiti službena zabilješka, a policajac će biti prijavljen Jedinici za profesionalne standarde MUP-a TK.

Uskoro video s lica mjesta…

neredi3

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo