Subota, 4 prosinca, 2021

Haos u Zagrebu: Kolone na cestama, busevi ne voze, do taksija nemoguće doći (Foto)

Nemojte propustiti

Foto: Vecernjih.hr
Foto: Vecernjih.hr

Hrvatska – Prvi pravi snijeg u Zagrebu ove godine ponovno je donio haos na ulicama koje nisu bile dobro počišćene, a ljudi su satima čekali u gužvama na cestama, javlja Večernji.hr.

Zagrebačka policija oko 17 sati je izvijestila je da je zbog saobraćajne nesreće obustavljen promet zagrebačkom obilaznicom. Saobraćaj je u smjeru istoka, odnosno Varaždina i Slavonije, bio obustavljen između čvorova Buzin i Kosnica. HAK je izvijestio da se na nadvožnjaku Mičevec prepriječilo teretno vozilo.  “Večernji” doznaje kako je u saobraćajnoj nesreći sudjelovao samo jedan kamion i nije bilo povrijeđenih.

Kao i svaki put kad padne snijeg, tako je i danas velika gužva u saobraćaju. Čitateljica “Večernjeg” je javila da se od Trešnjevke prema Voltinom voze već sat i 15 minuta, a “tek smo kod PP Heinzlova”.

Zagrebačke taksi službe pretrpane su pozivima. Radio taksi Zagreb (1777) uopće ne prima pozive zbog prezauzetosti operatera, Eko Taxi odgovara, no u većini slučajeva negativno, dok Camero, nakon 20 minuta čekanja uzvraća porukom kako “nije u mogućnosti poslati vozilo”.

Stablo palo na automobil

Čitatelj “Večernjeg” Srećko Štruk je poslao fotografiju stabla koje se srušilo na automobil zbog težine snijega u Vrbanićevoj ulici, blizu Zvonimirove ulice. Napominje i kako se slične stvari događaju u toj i okolnim ulicama svaki put kod jačeg nevremena ili kada padne malo više snijega. Stablo je palo i na parkiralište u Kornatskoj ulici na Sigečici. Deblo na ulicu palo je i iz zagrebačkog parka Ribnjak i zapriječilo put pa je promet onemogućen u oba pravca, izvijestio je Media Servis.

zagreb-drvo

Fotografija s Google Mapsa vrlo jasno pokazuje da je Zagreb bio potpuno blokiran. Crna boja s crvenim okomitim prugama označava potpunu blokadu na zagrebačkoj obilaznici, a crvena boja na ostatku obilaznice pokazuje da se njome vozi vrlo sporo. Vidljivo je i da je veliki dio centra grada također blokiran.

Iz ZET-a upozoravaju da vremenske prilike usporavaju “cjelokupan promet pa teče uz povremena zaustavljanja, osobito na većim gradskim raskrižjima”.

snijeg-noc

Čitatelj Danijel je javio da oko 20,45 sati još uvijek sjedi u brzom vozu na relaciji Sisak-Zagreb koji je oko 20 trebao biti na Glavnom kolodvoru u Zagrebu. Prema razgovoru ostalih putnika, Danijel piše da vlakovi stoje još od 15 sati i niko ne zna kada će krenuti. Problema ima i u drugim dijelovima Hrvatske. Javio se i čitatelj koji na autocesti kod Novog Marofa tri sata stoji u koloni.

(Vecernji.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo