Subota, 27 studenoga, 2021

Haotične gužve na KCUS-u: 50 onkoloških pacijenata čeka u tunelu, trijažu radi osiguranje

Nemojte propustiti

Jutrošnja fotografija s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu zastrašujuća je, dok više od 50 onkoloških pacijenata čeka u tunelu na ulazu u KCUS na propuhu i hladnoći.

Ukinuto je stanje prirodne nesreće, iz kriznih štabova uporno su nam govorili da niti jedna zdravstvena usluga nije suspendirana, a pacijenti, posebno hronični znaju da su u jeku borbe protiv koronavirusa i pandemije su ponijeli neizdrživ teret.

Danas iste slike kao i na početku pandemije. Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu osiguranje ima glavnu riječ, prenosi Patria. Jutrošnja fotografija s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu zastrašujuća je, dok više od 50 onkoloških pacijenata čeka u tunelu na ulazu u KCUS na propuhu i hladnoći.

U taksi vozilu žena sa izuzetno lošom kliničkom slikom čeka na milost osiguranja! Oni uređuju ulazak i faktički rade trijažu! Kako javljaju pacijenti poprilično su restriktivni i grubi.

Foto: NAP

Inače, nikada nije utvrđen put pacijenta u ovom teškom vremenu, pa ni nakon toga na šta su upozoravali i stručnjaci i doktori, ističući da bi vremenom mogao nastati haos kakav evo jutros vidimo na KCUS-u.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik poručila Drašku Stanivukoviću: Doći će snimak na red

"Termin rušenja 'Kajak terase' je subota u 15 sati. Naša misija je vratiti našim građanima i Banjoj Luci sve...

Možda vas zanima i ovo