Subota, 27 studenoga, 2021

Hapšenje u Bosni i Hercegovini zbog skidanja zastave nekadašnje “Herceg-Bosne”

Autor:Redakcija

Nemojte propustiti

Policija je operativnim radom na terenu došla do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela A.Č iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, koji je lišen slobode

Policija u Gornjem Vakufu-Uskoplju uhapsila je jučer jednu osobu zbog sumnje da je sa spomen obilježja Hrvatskim braniteljima u Ždrimcima skinuo zastavu nekadašnje “Herceg-Bosne”, a danas zastavu hrvatskog naroda u BiH, koja je tom prilikom oštećena.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, oko 16,10 sati u Policijsku stanicu Gornji Vakuf-Uskoplje zaprimljena je prijava da je od strane NN osobe ili više njih u mjestu Ždrimci, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, sa spomen obilježja Hrvatskim braniteljima skinuta zastava hrvatskog naroda, koja je tom prilikom oštećena.

”Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela A.Č iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, koji je lišen slobode i protiv njega slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji”, saopćeno je iz MUP-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik poručila Drašku Stanivukoviću: Doći će snimak na red

"Termin rušenja 'Kajak terase' je subota u 15 sati. Naša misija je vratiti našim građanima i Banjoj Luci sve...

Možda vas zanima i ovo