Utorak, 28 rujna, 2021

Hapšenje u Ilijašu: U kući uhvatio lopova i predao ga policiji

Nemojte propustiti

Pripadnici sarajevske Sedme PU sinoć su uhapsili 33-godišnjeg Mirzu K., nakon što je u mjestu Hadžići kod Ilijaša uhvaćen tokom provale u privatnu kuću.

Njega je na djelu zatekao vlasnik kuće D. M. koji ga je zadržao do dolaska policije koja ga je uhapsila. Pregledom šireg lokaliteta policajci su pronašli i automobil “golf”, za koji je uhapšeni kazao da se njime dovezao zajedno sa B. N. koji je u međuvremenu pobjegao. U pretresu automobila pronađeni su predmeti koji potječu iz ovog krivičnog djela, a osumnjičeni je priveden i zadržan u Jedinici za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

On je i ranije hapšen, ali i osuđivan zbog različitih krivičnih djela. Privođen je nakon pucnjave koja se prije tri godine dogodila u sarajevskom naselju Mihrivode, kada je ranjen 28-godišnji Đanin Dedajić. Osuđivan je na dvije i po godine zbog razbojništva nad trgovcem devizama Ivanom Bebekom, koje se dogodilo na veletržnici u Tasovčićima kod Čapljine, kao i na dvije godine zbog silovanja djevojke u januaru 2006. godine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo