Petak, 25 lipnja, 2021

Haris otkrio radosnu vijest: Činilo se da nikad neće doći taj dan. Otac i ja smo negativni, pobijedili smo koronavirus

Nemojte propustiti

Haris Bjeloglavić vjeruje da će i njegova majka, kojoj je kasnije potvrđen koronavirus, također uskoro pobijediti ovu infekciju i da će ovo ružno iskustvo biti iza njih, iz kojeg će izaći mnogo jači.

Zeničanin Haris Bjeloglavić, koji je bio u kontaktu sa zaraženom medicinskom sestrom u Centru za srce u Tuzli, od 31. marta, kada su mu saopćili da je pozitivan na koronavirus, pod medicinskim je nadzorom kako bi što prije pobijedio infekciju, a danas je konačno dočekao tu vijest.

– Ja se osjećam dobro, sutra je kontrolni test i nadam se da će i on biti negativan – kaže Bjeloglavić za “Avaz” neposredno nakon što su mu saopćeni rezultati.

Osim Bjeloglavića, i njegov 61-godišnji otac također je bio zaražen.

– I njegov nalaz, hvala Bogu, također je negativan. Pobijedili smo koronavirus. Ako sutra nalazi obojici budu pozitivni, on će kući, a ja ću ostati da obavim još neke pretrage i onda idem ponovo na operaciju u Tuzlu – kaže Bjeloglavić.

Iako se činilo kao vječnost i da nikad neće doći taj dan, Bjeloglavići su sa mnogo emocija dočekali ovaj trenutak.

Naš sagovornik vjeruje da će i njegova majka, kojoj je kasnije potvrđen koronavirus, također uskoro pobijediti ovu infekciju i da će ovo ružno iskustvo biti iza njih, iz kojeg će izaći mnogo jači.

Podsjetimo, trenutno je na području Zeničko-dobojskog kantona 3.085 osoba pod zdravstvenim nadzorom, što je više nego jučer, podaci su Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Najviše njih je u Žepču, 717, a najmanje ih je u Usori, devet osoba.

Kada se radi o testiranjima, do danas je u ovom kantonu testirano 845 osoba, od čega je njih 96 pozitivno na infekciju koronavirusom.

Najviše testiranih je u Zenici, 361 osoba, a najmanje u Usori, jedna osoba. Na području Zeničko-dobojskog kantona nijedan slučaj infekcije koronavirusom ne bilježe Olovo i Usora, dok je najviše inficiranih u Maglaju, 36 osoba.

Trenutno se na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica nalaze 24 osobe, 45 ih je smješteno u izolatoriju Stacionar, a dobre vijesti su da nema osoba, prema podacima Instituta, na respiratoru.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Predrag Kojović podnio ostavku na čelu Naše stranke, svemu uzrok Baralijina “šala”

Predrag Kojović podnio je ostavku na mjesto predsjednika Naše stranke Kojović je na mjesto predsjednika ove političke opcije izabran prvi...

Možda vas zanima i ovo