Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Haris Silajdžić otkrio osniva li novu stranku

Nemojte propustiti

Kako su objavili neki mediji u BiH, nova stranka ne bi imala nikakve veze sa strankom koju je Silajdžić osnovao 1996 godine pod imenom Stranka za Bosnu i Hercogovinu

U pojedinim medijima jutros su se pojavili natpisi da nekadašnji član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić uveliko radi na pripremama osnivanja nove političke partije.

Stranka navodno ne bi imala nikakve veze sa strankom koju je Silajdžić osnovao 1996. godine pod imenom Stranka za Bosnu i Hercogovinu, a na čijem je čelu danas Amer Jerlagić.

Tim povodom novinari portala Faktor.ba kontaktirali su Harisa Silajdžića koji je demantirao takve medijske natpise, te kazao kako u tome nema nikakve istine.

– Ne. To nije istina – kategoričan je Silajdžić, prenosi Faktor.ba.

U svojoj bogatoj političkoj karijeri, doktor Haris Silajdžić, osim što je bio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, također je obnašao funkcije ministra vanjskih poslova i predsjednika Vlade Republike Bosne i Hercegovine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo