Utorak, 13 travnja, 2021

Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu produžen pritvor za dva mjeseca

Nemojte propustiti

Tužilac Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s obzirom na to da je 24. februara iz objekta Hitne pomoći u Sarajevu izuzeta dokumentacija koja bi trebalo da donese više informacija o samoj smrti Dženana Memića.

Vanraspravno vijeće Suda BiH produžilo je za dva mjeseca pritvor osumnjičenima Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu koji koji se sumnjiče za organizirani kriminal, odnosno prikrivanje i zataškavanje ubistva mladića Dženana Memića

Postupajući tužilac Ćazim Hasanspahić jučer je sudu predočio prijedlog za produženje pritvora, jer smatra da i dalje postoji razlog za ovu mjeru jer istraga i dalje traje, saslušavaju se novi svjedoci koji traže zaštitu i prikupljaju se dokazi.

Hasanspahić je rekao da postoji opasnost od ometanja istrage ili prikrivanja dokaza, kao i od utjecanja na svjedoke. S obzirom na to da je pet svjedoka kasnije zatražilo mjere zaštite, čini se da je opravdana odluka o pritvoru i produženju pritvora.

Na tom ranijem ročištu, Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s obzirom na to da je 24. februara iz objekta Hitne pomoći u Sarajevu izuzeta dokumentacija koja bi trebalo da donese više informacija o samoj smrti Dženana Memića.

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru, prije pet godina, preminuo je u bolnici usljed povreda za koje još uvijek zvanično nije poznato kako ih je zadobio. Porodica se od tada bori da dokaže da je riječ o ubistvu te da krivci budu kažnjeni.

Hasan Dupovac je nekadašnji šef Jedinice za saobraćajne istrage MUP-a KS, a Zijad je otac Alise Mutap koja je bila svjedok Dženanovog stradanja. Njih dvojica se sumnjiče da su trgovali dokazima važnim za rasvjetljavanje slučaja smrti nesrećnog mladića.

Sud je donio odluku o produženju pritvora Mutapu i Dupovcu za još dva mjeseca.

Takva odluka je razumljiva, obzirom da…

Posted by Pravda za Dženana Memića on Friday, 26 February 2021

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo