Subota, 23 listopada, 2021

Hasečić o četničkom okupljanju u Višegradu: Jučer je sve podsjećalo na ’92. godinu

Nemojte propustiti

bakira iz fima(3)Četnici su odgovorni za zločine nad Bošnjacima i Hrvatima i tokom posljednje srpske agresije na BiH.

Predsjednica Udruženja „Žena – žrtva rata“ Bakira Hasečić izjavila je za novinsku agenciju Patria da je ogorčena vlastima u Republici Srpskoj jer su dozvoli postrojavanje četnika jučer u Višegradu, i to na istom mjestu gdje su 1992. godine mnogi Bošnjaci strijeljani.

Više od stotinu pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta jučer se postrojilo u centru Višegrada, odnosno na Trgu palih boraca, gdje su položili cvijeća a zatim se zapuzili prema spomeniku četničkog generala Draže Mihajlovića.

Hasečić je osudila okupljanje četnika u Višegradu, jer se radi o organizaciji koja je poznata po masovnim zločinima nad Bošnjacima i Hrvatima. Tokom Drugog svjetsko rata odgovorni su za hiljade ubijenih ljudi a to su radili na najsvirepiji način: klanjem, paljenjem i drugim monstruoznim metodama.

Četnici su odgovorni za zločine nad Bošnjacima i Hrvatima i tokom posljednje srpske agresije na BiH.

Tokom Drugog svjetskog rata okrenuli su se i protiv partizana.

– Jučer je sve podsjećalo na ’92. godinu. I te ’92. kao i jučer došli su četnici u Višegrad, na isti ona trg gdje su jučer položili cvijeće, a zatim počeli ubijati Bošnjake. Neke su doveli na trg i ubili ih pred njihovim porodicama. Neke su strpali u autobuse i ubili na drugim mjestima – ispričala je Hasečić, dodajući da su se od četnika jučer u Višegradu uplašili i mnogi Srbi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo