Utorak, 22 lipnja, 2021

Hatidža Mehmedović dobila i drugi poziv za saslušanje

Nemojte propustiti

Predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice” Hatidža Mehmedović dobila je drugi poziv za saslušanje kojem treba da se odazove danas u 12 sati, a u vezi s događajima od 13. jula u Kravici.

mehmedovic hatidza“Po nalogu Tužilaštva iz Bijeljine pripadnici Policijske stanice Srebrenica uručili su mi sinoć drugi poziv na saslušanje za danas u 12 sati zbog navodnog incidenta u Kravici”, kazala je za Fenu Mehmedović.

U protekla dva dana pojedini Srebreničani su bili saslušavani u Policijskoj stanici Srebrenica zbog događaja od 13. jula u Potočarima, kada su majke i članovi porodica žrtava srebreničkog genocida posjetili lokacije na kojima su ubijeni njihovi najmiliji.

Tog dana prvi put su članovi porodica žrtava i majke Srebrenice uspjele ući na jedno od najvećih mjesta zločina koji su se dogodili nakon pada Srebrenice, u krug Zemljoradničke zadruge u Kravici.

Policija ih je, kao i prethodnih godina, pokušala spriječiti.

Nakon što su naišle na zatvorenu kapiju majke Srebrenice su formirale “živi zid”, uklonile bodljikavu žicu s kapije i uspjele se probiti pored kordona sačinjenog od pripadnika specijalne policije.

U MUP-u Republike Srpske tvrde da su porodice nasilno ušle u krug Zemljoradničke zadruge u Kravici, s obzirom na to da je riječ o privatnom posjedu.

Izvor: Fena

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo