Srijeda, 6 srpnja, 2022

HDZ 1990 se pobunio protiv politike Hrvatske: Čime su to državljani BiH zaslužili da budu građani drugog reda?

Nemojte propustiti

Cvitanović smatra da je “krajnje vrijeme da zastupnici u Hrvatskom saboru izabrani iz BiH, a i svi drugi zastupnici, reagiraju na ovu nepravdu i učine maksimalan trud da se ova nepravda otkloni”.

Potpuno je neprihvatljivo da državljani Republike Hrvatske koji žive u Bosni i Hercegovini, a i svi građani BiH nemaju mogućnost i pravo ući u Republiku Hrvatsku na isti način kao što to sada mogu državljani Republike Srbije, smatra Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990.

Cvitanović dodaje kako je neprihvatljivo pogotovo iz gledišta da su hrvatski državljani u lošijem položaju od državljana Srbije.

-Epidemiološka situacija u cijeloj BiH je u potpunosti prihvatljiva i mislim da je nužno pod hitno ispraviti ovu nepravdu koja je urađena i prema državljanima Republike Hrvatske koji žive u BiH, a i prema ostalim građanima BiH i omogućiti nesmetan prelazak granice s RH – poručio je predsjednik HDZ-a 1990.

Također, on smatra da je “krajnje vrijeme da zastupnici u Hrvatskom saboru izabrani iz BiH, a i svi drugi zastupnici, reagiraju na ovu nepravdu i učine maksimalan trud da se ova nepravda otkloni”.

– Gosti iz BiH uvijek su bili dobri gosti i iskreno i prijateljski su percipirali državu Hrvatsku, za razliku od Srba koji i dan danas radije idu u Grčka i Tursku nego u “neprijateljsku državu” – stoji u izjavi Ilije Cvitanovića, predsjednik HDZ-a 1990.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Svečano otvorena magistralna cesta Neum – Stolac, dvije općine će dijeliti samo 25 minuta

Otvorenju, koje je upriličeno na lokalitetu raskrižja Babin Do, nazočili su i federalni premijer Fadil Novalić i njegovi zamjenici...

Možda vas zanima i ovo