Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

HDZ mediji: Čović se ne smije pojaviti na sastanku s Komšićem koji je izlobirao Plenković

Nemojte propustiti

– Uz plejadu političara s bošnjačke i srpske ljevice i desnice, u Bruxellesu je pozvano i tročlano Predsjedništvo, koje je najslikovitiji odraz zašto Čoviću nije mjesto u istome društvu – piše medij blizak HDZ-u

Posredovanje Europske unije koja je trebala pomoći razrješenju političkih prijepora između Hrvata i Bošnjaka oko sljedećih izbora kako se ne bi ponovilo nasilje nad manje brojnim narodom pretvorilo se u svoju suprotnost.

Sastanak u Bruxellesu pod vodstvom predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela je to bez jasnijeg dnevnog reda na kojega su pozvani secesionisti, unitaristi i jedan hrvatski politički predstavnik – predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, piše Dnevnik.ba. Uz plejadu političara s bošnjačke i srpske ljevice i desnice, u Bruxellesu je pozvano i tročlano Predsjedništvo, koje je najslikovitiji odraz zašto Čoviću nije mjesto u istome društvu.

Čak i ako to bude značilo poruke tipa propustili ste prigodu, ovdje ste zatvorili vrata … Naime, poziv upućen dvama bošnjačkim članovima državnog Predsjedništva Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću odraz je dubokog nepoštivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, presuda Ustavnoga suda u predmetu Ljubić i inih drugih kojim je potvrđeno kako su konstitutivni narodi i njihovo legitimno političko predstavljanje glavni stupovi društva.

Usto, Komšić i Džaferović, kao odraz volje Bošnjaka, poruka su i ususret sljedećih općih izbora, a da se uopće ne govori o povredi stavova i osjećaja Hrvata iz BiH, ali i Hrvatske čiji je premijer Andrej Plenković, koji je i predsjednik HDZ-a, izlobirao posredovanja Michela koje je trebalo rezultirati barem džentlmenskim dogovorom kako Bošnjaci neće nastaviti na sljedećim izborima Hrvatima ponovno otimati člana BiH Predsjedništva te izaslanike u domovima naroda.

Pristanak na sastanak s Komšićem koji je oličenje nepravde prema Hrvatima, kršenja Daytonskog mirovnog sporazuma i presuda Ustavnoga suda ravan je kao kada bi suci i tužitelji natjerali žrtvu silovanja da se nađe u istoj prostoriji sa silovateljem. Zato se Čović ne smije pojaviti u istome društvu. Zarad vlastitog naroda!

Interesantno za vas

Izdvajamo

Egzistencijalnu novčanu naknadu dobilo još 900 boraca iz SBK, poznato koliko maksimalno može iznositi nakon posljednjih usklađivanja

Borci s punim ratnim stažem, uključujući i nedavno usklađene naknade s prosjekom plaća u FBiH, sada primaju 242...

Možda vas zanima i ovo