Srijeda, 21 travnja, 2021

HDZ nekadašnjeg generala ARBiH Atifa Dudakovića nazvao ‘avetom iz prošlosti i kosturom iz ormara’

Nemojte propustiti

– Aveti prošlosti, kosturi iz ormara, opskurni likovi koji se ponovo u gradu na Neretvi pokušavaju nametnuti kao agenda u javnom diskursu neće proći. Oni koji reklamiraju Dudakovića i Hamdiju Abdića Tigra, neka odgovore na pitanje kakva je sudbina Vlade Šantića, generala HVO-a i Hrvatske vojske, koji je nestao 8. marta 1995. godine i čija se sudbina ni nakon 26 godina ne zna – naveli su u saopštenju iz Kluba vijećnika HDZ-a.

Klub vijećnika HDZ BiH u Gradskom vijeću Mostara smatra da su poruke podrške nekadašnjem generalu Armije BiH Atifu Dudakoviću, koje su osvanule u Mostaru, prst u oko hrvatskim žrtvama Armije BiH i vraćanje u prošlost, uz otvaranje starih rana.

Klub vijećnika HDZ “najoštrije je osudio reklamiranje ratnog zločinca Dudakovića na video zidu u centru Mostara”.

Kako su naveli u saopštenju, uzburkavanje i zatezanje međunacionalnih odnosa je skretanje s puta socijalne sigurnosti građana Mostara.

– Aveti prošlosti, kosturi iz ormara, opskurni likovi koji se ponovo u gradu na Neretvi pokušavaju nametnuti kao agenda u javnom diskursu neće proći. Oni koji reklamiraju Dudakovića i Hamdiju Abdića Tigra neka odgovore na pitanje kakva je sudbina Vlade Šantića, generala HVO i Hrvatske vojske, koji je nestao 8. marta 1995. godine i čija se sudbina ni nakon 26 godina ne zna – naveli su u saopštenju iz Kluba vijećnika HDZ.

Prema navodima iz saopštenja, ovakvi modeli ponašanja i spinova političkog Sarajeva neće proći u modernom evropskom gradu za kakav se zalažu.

Podsjetimo, u Mostaru su juče osvanule poruke podrške nekadašnjem komandantu Armije BiH Atifu Dudakoviću. On je hospitalizovan u klinici Podhrastovi u Sarajevu zbog komplikacija izazvanih virusom korona.

Foto: Bljesak

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Inicijativa Denisa Bećirovića: Hoće li općine zabraniti glorificiranje Ante Pavelića i Draže Mihailovića?

Bećirović u inicijativi, piše Klix.ba, poziva da se to uradi u interesu izgradnje mira, tolerancije, povjerenja, međusobnog poštivanja i...

Možda vas zanima i ovo