Srijeda, 6 srpnja, 2022

HDZ-ov vijećnik nije znao da pročita Inzkovo pismo: Nerazumljivo je na “bošnjačkom” jeziku…

Nemojte propustiti

HDZ-ov vijećnik Marko Novak ranije je prigovorio da mu je Inzkovo pismo dostavljeno na nekom nerazumljivom jeziku te traži da se njegovom klubu dostavljaju materijali na hrvatskom jeziku, a da su službeni jezici hrvatski, srpski i “bošnjački”.

Diskusija na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Mostara dotakla se i onih posve promašenih i deplasiranih tema, kao što je naziv jednog od službenih jezika u Bosni i Hercegovini. Tako je predsjedavajući Gradskog vijeća Mostara, HDZ-ov Ivan Zelenika kazao da se u “njihovoj literaturi” bosanski jezik naziva bošnjački, a da su tu i hrvatski i srpski, piše “Klix”.

Prije toga mu je na ranije izrečeno prigovorio SDA-ov Adil Šuta, kazavši da se jezik naziva bosanski te da je to ustavna kategorija.

HDZ-ov vijećnik Marko Novak ranije je prigovorio da mu je Inzkovo pismo dostavljeno na nekom nerazumljivom jeziku te traži da se njegovom klubu materijali dostavljaju na hrvatskom jeziku, a da su službeni jezici hrvatski, srpski i “bošnjački”.

Marko Novak, Foto: Screenshot

Interesantno za vas

Izdvajamo

Spisak je sve kraći: Šta se sve i u kolikoj količini smije prenijeti iz BiH u Hrvatsku

Prema podacima sa službene stranice Carinske uprave Republike Hrvatske, u ovu zemlju iz BiH, Crne Gore, Srbije, Kosova nije...

Možda vas zanima i ovo