Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

HDZ-u u Dubrovniku smeta zastava Turske ispred hotela: Poručuju ovo je neprimjereno i krši zakon

Nemojte propustiti

Nakon što je ispred hotela u Dubrovniku, uz hrvatsku i zastavu EU, istaknuta i turska zastava, oštro je reagirao predsjednik Gradskog vijeća Dubrovnik i potpredsjednik dubrovačkog HDZ-a Marko Potrebica.

Zastava države Turske ispred hotela Rixos u Dubrovniku izazvala je dosta rasprava u ovom gradu. Nekadašnji hotel Libertas kupila je Rixos Hotels Group čiji je vlasnik turski biznismen Fettah Tamince. Nakon što je ispred hotela u Dubrovniku, uz hrvatsku i zastavu EU, istaknuta i turska zastava, oštro je reagirao predsjednik Gradskog vijeća Dubrovnik i potpredsjednik dubrovačkog HDZ-a Marko Potrebica.

– Ispred hotela Libertas, koji to više nije, vijori se turska zastava. U Hrvatskoj se prema Zakonu, može izvjesiti zastava druge, matične države samo na konzulat ili ambasadu. Pošto hotel Rixos nije ambasada, a niti konzulat, onda držim kako je neprimjereno da usred Dubrovnika visi turska zastava! Isto tako bi reagirao da se radi o američkoj ili talijanskoj. Prema tome, molio bih da po tom pitanju nešto uradi naše komunalno redarstvo, kazao je Marko Potrebica na sjednici Gradskog vijeća Dubrovnika.

Novinari portala Dubrovnik insider poslali su upit Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj od koje su dobili odgovor:

Foto: Dubrovnik insider

– Vezano za dostavljeni upit obavještavamo Vas da u konkretnom slučaju Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska nije postupala po obavijesti komunalnog društva Grada Dubrovnika, a radi se o prekršaju iz čl. 26. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira gdje policija postupa po službenoj dužnosti. Nakon utvrđivanja prekršaja Policijska postaja Dubrovnik je pravnoj osobi, hotelu ‘Rixos Premium Dubrovnik’ sukladno Prekršajnom zakonu izdala pisanu naredbu s danom obvezom i rokom za ispunjenje obveze, koja je potom i ispunjena, te je ova Policijska uprava 12. oktobra 2020. godine Rješenjem odobrila isticanje zastave treće zemlje – Republike Turske uz zastavu RH i EU ispred navedenog hotela, objasnili su iz PU Dubrovačko-neretvanske

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ljubiša Ćosić otvorio dušu: Volim Dodika jer je ljudina, on ne mrzi nikoga, ni naše komšije iz Sarajeva

- Jesam se napio i jesam bio pijan u kafani. Poznat sam kao neko ko voli ljude i veselje....

Možda vas zanima i ovo