Utorak, 30 studenoga, 2021

Hej! Pa nemoj po kopačkama! Ovo čeka igrače i na Mundijalu

Nemojte propustiti

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Meksički igrači u prijateljskoj utakmici protiv Portugala oglušili su se na opomene glavnog suca. On je sprejem obilježio liniju gdje trebaju stajati, preko njihove obuće

Meksiko je izgubio od Portugala 1-0 u prijateljskoj utakmici u Massachusettsu. U jednom trenutku utakmice Portugal je imao slobodan udarac. U “živi zid” stala su dvojica Meksikanaca, Andres Guardado i Jose Vasquez. Oni su se na neugodan način upoznali s jednom od inovacija na nadolazećem Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Sudac je nekoliko puta na lijepi način upozorio meksički dvojac gdje moraju stati. No igrači su ga ignorirali. Sudac je izvadio sprej i promijenio im izgled kopački.

Iako sudački sprej nije nikakva novost, koriste ga suci u Južnoj Americi, bit će novost na SP-u. Fifa je prvi put u povijesti odobrila korištenje spreja na svjetskom prvenstvu. Tako više neće biti moguće varati i “krasti” centimetre kod izvođenja slobodnjaka, kako kod izvođača, tako i kod onih koji stoje u “živom zidu”.

Osim spreja, na SP-u će debitirati i gol-tehnologija, kao i sudačke minute odmora u slučajevima teških vremenskih uvjeta poput sparina i visokih temperatura.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo