Petak, 17 rujna, 2021

Helena Seger, nevjenčana ljubav Zlatana Ibrahimovića: Netipična žena nogometaša

Nemojte propustiti

Nevjenčana supruga legendarnog Zlatana Ibrahimovića Helena Seger, čije prezime na švedskom znači ”pobjeda”, nije poput ostalih žena slavnih nogometaša. Ona ne troši previše vremena na izgled, priznaje da ima prevelike usne i prekratke noge, bolje se osjeća u trapericama nego u dizajnerskim haljinama, ne voli šoping, nema kućnu pomoćnicu, uživa u brzoj vožnji na motociklu i rijetko daje intervjue.

Atraktivna plavuša s kojom je fudbaler proveo više od jedne decenije po zanimanju je diplomirana ekonomistica, a kao marketing-menadžer radi za “Swatch” i “FlyME”.

Izričita je u tome da novac nije bio razlog njene veze s Ibrahimovićem, jer, kako je rekla u jednom intervjuu, sve što ima, sama je zaradila. Veza Helene i Zlatana privlači veliku pažnju javnosti.

Prije četiri godine pojedini mediji su pisali da su Helena i Zlatan pred raskidom. Povod su bili njegovi odmori s kolegama. Svi su se pitali gdje je u svemu tome njegova partnerica.

Ovakve glasine naslijedile su one o navodnoj vezi Ibrahimovića sa Silvi van der Vart (Sylvie Vaart), bivšom suprugom fudbalera Rafaela van der Varta.

Glasine su nestale, a Zlatan je i dalje sa svojom ženom zmajem, kako zna nazvati svoju Helenu Seger.

– Kada sam upoznala Zlatana, imao je 21 godinu, a ja 32, imala sam karijeru i bogatstvo i nije mi trebao nogometaš da me hrani. Bila sam samostalna, a on čak nije bio ni moj tip muškarca. Prvi put kada sam ga vidjela, zagradio je svojim Ferrarijem moj Mercedes, vidjela sam samo njegov veliki nos i zlatni sat na ruci. Bila sam loše raspoložena i izvikala se na njega. Mislim da mu se to svidjelo – otkrila je u jednom intervjuu.

Od Ibrahimovića je starija 11 godina i po mnogima je zaslužna za njegove odlične investicije koje su ga učinile jednim od najbogatijih nogometaša na svijetu. Lijepa je, pametna i samozatajna, ne objavljuje fotografije na društvenim mrežama, ne pokazuje torbice i cipele, a supruga podržava na utakmicama kao prava navijačica.

Helena svog Ibru odmilja zove derištem, a on je nju počastio nadimkom “zla superk… deluxe”, što mu ona nimalo ne zamjera.

– Mislim da bi svaka žena u sebi trebala razviti “zlu superk… deluxe”, u smislu da bude samostalna, samosvjesna i sposobna reći ne. Sa Zlatanom mi je zabavno. Naravno da je lud, ali u pozitivnom smislu. On mi je najbolji prijatelj, čovjek koji me ukrotio i promijenio mi život – smatra Helena.

Ovu Šveđanku i Zlatana, osim 11 godina razlike, dijeli i 30 centimetara u visini. U četrnaestogodišnjoj vezi dobili su dvojicu sinova Maksimilijana (Maximilian) i Vinseta (Vincent), a za sada ne planiraju brak jer bi zvanična potvrda njihove veze za Helenu bila gubitak samostalnosti.

Ibrina prva i najveća ljubav još iz ranih igračkih dana često je imala presudnu riječ u njegovim promjenama klubova, a najbolje se osjećala dok su Ibrahimovići boravili u “gradu mode” – Milanu. Sada bi, prema pisanju švedskog “Expressena”, Helena željela da se Zlatan, djeca i ona ponovo vrate u Italiju, a ne bi imala ništa protiv toga da to, umjesto Milana, bude Napulj.

Helena je izazvala skandal u Engleskoj. Tako barem Britanci tretiraju njenu odluku da promijeni hotel i naruši klupski običaj Mančester junajteda, čiji je Ibra član. Naime, svi ”Crveni đavoli” s porodicama, dok ne pronađu kuće u kojima će boraviti u Mančesteru, odsjedaju u hotelu “Lowry”. Tu se pojavila i Helena, ali je njen boravak tu trajao samo pet minuta. Onda je pokupila stvari, odjavila se i prešla u drugi obližnji hotel. Taj njen potez žestoko su osudili navijači na društvenim mrežama. Dakle, Zlatan i Helena su se baš našli. Očigledno je da oboje imaju žestok temperament.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasti Republike Srpske najavljuju da će 2022. godine samostalno provesti izbore

Republička komisija RS može provoditi određene aktivnosti u izbornom procesu samo ako joj te ovlasti prenese Centralna izborna komisija...

Možda vas zanima i ovo