Četvrtak, 21 listopada, 2021

Henkelova fabrika u Bileći biće završena u junu

Nemojte propustiti

Izgradnja-fabrikeIzgradnja fabrike “Henkel” u Bileći teče planiranom dinamikom, a završetak radova očekuje se početkom juna, potvrđeno je u toj kompaniji.

Generalni direktor kompanije “Henkel BH” Predrag Armuš rekao je da se radovi izvode u skladu sa najmodernijim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standardima, i podsjetio da će se u fabrici proizvoditi visokokvalitetni proizvodi po kojima je kompanija poznata širom svijeta, piše “Srna”.

– Izgradnja fabrike, otvaranje novih radnih mjesta za lokalno stanovništvo i stvaranje novih poslovnih prilika potvrđuju posvećenost kompanije “Henkel” dugoročnim investicijama i razvoju poslovnih aktivnosti u BiH – istakao je Armuš.

U kompaniji napominju da su detaljne analize i istraživanja tržišta kompanije “Henkel” rezultirala visokim ocjenama geografskog položaja opštine Bileća, s obzirom na blizinu svih ostalih tržišta gdje će se plasirati proizvodi ove fabrike.

– Za odabir lokacije je i od velikog značaja blizina dobavljača sirovine mljevenog kalcijum karbonata koji se nalazi u Bileći, a sa kojim će fabrika biti u direktnoj vezi – kažu u Henkelu.

U ovoj fabrici će se proizvoditi građevinski praškasti proizvodi na bazi cementa za lijepljenje pločica i termoizolaciju objekta, a direktno zaposlenje u firmi će dobiti 30 radnika, dok će broj angažovanih osoba na poslovima nabavke i drugih usluga, kako kažu, biti mnogo veći.

Gradnja fabrike koja zauzima površinu od 6.000 metara kvadratnih, počela je u novembru prošle godine.

Bilećani smatraju da će realizacija ovog projekta doprinijeti oživljavanju privrede ovog kraja, i da će postati važan ekonomski centar.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo