Petak, 25 lipnja, 2021

“Hercegovački knez” poklanja ljudima milion maraka bez obzira na vjeru: Republika Srpska “nema dinara”

Nemojte propustiti

“Ne dam pare institucijama, jer će zloupotrijebiti taj novac. U vlasti ne funkcioniše ništa, uzimaju od naroda, lažu, sve je to demagogija. Kada treba da pomognu narodu, onda ih nema”, kaže Drašković.

Rodoljub Drašković, “Knez Hercegovine”, vlasnik Swissliona gostujući na FACE TV-u poručio da privrednici u BiH sada trebaju pomoći narodu, a nakon koronavirusa sve naplatiti od vlasti.

“Sklanjao sam pare, čuvao, imao fond za ‘’ne daj Bože’, znao sam da će biti kriza. Moja moralna obaveza kao Hercegovca, koji voli cijeli narod BiH, to je moj narod, ne dijelim ih, svima ću pomoći”, rekao je, između ostalog, Drašković.

Kako je istakao, neće novac dati institucijama, jer im ne vjeruje.

“Ne dam pare institucijama, jer će zloupotrijebiti taj novac. U vlasti ne funkcioniše ništa, uzimaju od naroda, lažu, sve je to demagogija. Kada treba da pomognu narodu, onda ih nema”, kaže Drašković.

Drašković dalje navodi kako su u RS-u potrošena budžetska sredstva, te da novca nema.

“Donose samo mjere zabrane, izolacije, a nisu sposobni obezbjediti novac da osiguraju privredu, tog novca nema. Mi privrednici Hercegovine ćemo pomoći narodu, a kako će oni popuniti budžet to je njihov problem. Danas, u Trebinju 40 posto ljudi ne radi! Jednim dekretom, Trebinje je uništeno, turizam, hotelijerstvo, taj račun ćemo ispostaviti vlastima RS-a! Moraju platiti kad ovo zlo prođe”, poručio je Drašković, te dodao:

“Svako kome treba pomoći neka se obrate mom fondu, svima ćemo pomoći. Treba pomoći i poslije ovog zla, privredne aktivnosti se moraju nastaviti, narodu moramo sačuvati radna mjesta”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo