Četvrtak, 25 travnja, 2024

Herojski čin: Policajac iz Kreševa spasio dva mlada života

Preporučeno

Policajac Vladimir Cetina iz Kreševa u srijedu je spasio dva mlada života, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

On se u večernjim satima kretao svojim vozilom iz Kiseljaka u pravcu Kreševa, gdje se uputio u noćnu smjenu. U jednom trenutku vidio je da vozilo Opel Astra slijeće sa puta i da se survalo u rijeku Kreševku. S obzirom na to da je rijeka nabujala, vozilo je prilikom prevrtanja na krov gotovo u potpunosti bilo pod vodom.

Upravo se čita:  Meteorolozi objavili vremensku prognozu do ponedjeljka: Najavljen snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Kako navode iz MUP-a SBK, policajac Vladimir je odmah skočio u rijeku, ne čekajući pomoć drugih. Pomogao je da mladi vozač i njegova mlada suvozačica napuste vozilo i tako spriječio puno teže posljedice od onih koje su nastupile za ovo dvoje mladih nastradalih u ovoj saobraćajnoj nezgodi. Povrijeđenim osobama pružena je medicinska pomoć u Domu zdravlja Kiseljak, gdje su ljekari konsatovali da se radi o lakšim povredama.

Upravo se čita:  Oružanim snagama BiH nedostaje 1.500 profesionalnih vojnika

U akciji spašavanja povrijeđen je i policajac koji je trenutno na liječenju.

– Ovaj njegov čin u Upravi policije MUP-a Srednjobosanskog kantona smatramo krajnje hrabrim, profesionalnim i humanim. Iz tog razloga policajac Vladimir Cetina će biti nagrađen od Ministarstva, ali je on i pored toga skroman u svom izvještaju o ovom slučaju. On navodi da bi slično vjerovatno postupio svaki drugi čovjek, te se ne smatra nekim velikim herojem. Mišljenja je da pomaganje ljudima treba biti usađeno u nama svima i da nijednog trenutka nije razmisljao da li treba skočiti u rijeku ili sačekati pomoć, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Uskoro stiže zatopljenje, temperature će biti prave ljetne

U Bosni i Hercegovini će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanih intervala prijepodne. U većem dijelu zemlje...

Još vijesti za vas