Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Herojski čin policajca i građanina: Spasili muškarca (47) čije je tijelo plutalo u rijeci

Nemojte propustiti

Policijac iz Doboja i jedan stanovnik tog grada spasili su 47-godišnjeg muškarca koji je pokušao izvršiti samoubistvo bacivši se u rijeku Bosnu. Policajac je čuo poziv građanina A. S., koji je vidio nesretnog muškarca kako skače s mosta u rijeku Bosnu, a koji povezuje grad Doboj s željezničkom stanicom.

Doboj5Njih dvojica odmah su se spustila do korita rijeke, gdje je plutalo tijelo muškarca.

Vodostaj rijeke Bosne je bio relativno visok što je pogodovalo da se na oko 300 metara nizvodno tijelo približi obali te su policajac i građanin izvukli muškarca, koji je bio u besvjesnom stanju i davao je znakove života.

U međuvremenu, na mjesto događaja je upućena policijska patrola i hitna pomoć te je muškarac koji je pokušao samoubistvo prevezen u dobojsku bolnicu i zadržan je na liječenju.

“Požrtvovanost građanina i policijskog službenika je još jedan pokazatelj humanih principa policijske profesije i dobre volje građana da pruže pomoć svima koji se na bilo koji način nalaze u stanju ugroženosti”, naglašava se u današnjem saopćenju iz CJB Doboj. (Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Akademik Kurtćehajić: “Ukinut ćemo RS, odgovorna je za genocid”; Dodikov savjetnik Tegeltija: “Otcijepit ćemo se, RS je suverena”

Kurtćehajić: RS se poziva na pravo na samoopredjeljenje, volio bih znati kako vi to zamišljate! Danas ima nekoliko hiljada...

Možda vas zanima i ovo