Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Hiljade hodočasnika iz cijelog svijeta u Međugorju

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Svete mise u Međugorju traju od jutros, a svečana misa je u 19 sati.

Hiljade hodočasnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i cijelog svijeta stiglo je u subotu u Međugorje na obilježavanje 41. godišnjice Gospinih ukazanja.

– Ovdje ima na hiljade hodočasnika, Međugorje sjaji starim sjajem. Imamo hodočasnike minimalno iz 25 zemalja svijeta, od Europe do Amerika, Azije i Australije. Upravo to je ono što smo priželjkivali – rekao je u razgovoru za Fenu voditelj Ureda Turističke zajednice (TZ) Međugorje Željko Vasilj.

Naglasio je kako najveći broj ipak čine domaći hodočasnici, a od stranih najveći broj je Europljana.

– Najveći broj hodočasnika je iz Europe, posebno Poljaci koji posljednjih godina drže primat. Unatoč ratu ima i dosta Ukrajinaca, iza njih slijede Česi, Slovaci, a iz zapadne Europe prednjače Španjolci – istaknuo je Vasilj.

Svete mise u Međugorju traju od jutros, a svečana misa je u 19 sati.

– Svečano misno slavlje u 19 sati vodit će novi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš, a bit će tu stotinjak svećenika iz čitavog svijeta – kazao je Vasilj.

Izrazio je zadovoljstvo i ovogodišnjom predsezonom i brojem hodočasnika na godišnjici.

– Zadovoljni smo obljetnicom, povratkom hodočasnika nakon ove dvije godine, ali bih ipak rekao da će i ova godina biti godina oporavka, a već iduća bi mogla i trebala biti kao predpandemijske godine. Stvari idu u pravom smjeru, nema administrativnih prepreka i svi gosti mogu doći bez ikakvih probema – zaključuje voditelj Ureda TZ u Međugorju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo