Subota, 18 rujna, 2021

Hiljade ljudi se oprostilo od Ljube Bešlića

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Nakon ispraćaja tužna povorka se zaputila prema groblju Masline gdje će Bešlić biti sahranjen.

Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg okončan je posljednji ispraćaj dugogodišnjeg, bivšeg, gradonačelnika Mostara, Ljube Bešlića.

Neutješnoj supruzi Dubravki, kćerkama Tei, Ines i Ivani te drugim članovima porodica izraze sućuti su iskazali na hiljade ljudi, prijatelja, kolega, saradnika, ali i brojnih ličnosti iz političkog, vjerskog, sportskog, kulturnog i javnog života Mostara, ali i šire te mnoštvo građana.

Također, sa više od stotinu vijenaca od Bešlića su se oprostile brojne ustanove, institucije, udruženja, sportski i drugi klubovi, kao i građani.

Foto: Bljesak.info

Prethodno, u „Kosači“ je održan komemorativni skup na kojem su se obratili Mario Kordić, gradonačelnik Mostara, Bešlićeva kćerka , Ines, gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

Nakon ispraćaja tužna povorka se zaputila prema groblju Masline gdje će Bešlić biti sahranjen.

Bešlić je u februaru podvrgnut transplantaciji srca u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Zagreb. Iako je njegov oporavak išao u pozitivnom smjeru, ipak, po povratku u Mostar su nastupile određene komplikacije, između ostalog, i zbog koronavirusa, nakon čega je liječen u bolnici „Dr. Fran Mihaljević“ u kojoj je, nažalost, izgubio bitku za život.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo