Subota, 4 prosinca, 2021

Himzanija: Vlada KS-a će danas uplatiti martovsku platu radnicima Grasa, nema obustave saobraćaja

Nemojte propustiti

himzanija-vlada-ksa-ce-danas-uplatiti-martovsku-platu-radnicima-grasa-nema-obustave-saobracaja

Radnicima Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Gradski saobraćaj – Gras danas bi trebala biti uplaćena plaća za mart te su odustali od obustave javnog gradskog prijevoza.

Nakon današnjeg sastanka predstavnika Sindikata komunalne privrede Grasa s generalnim direktorom Grasa Avdom Vatrićem, predsjednik Sindikata komunalne privrede Grasa Adnan Himzanija kazao je za Fenu da nije bilo ni govora o obustavi saobraćaja.

– Direktor nam je kazao da će danas Vlada KS-a uplatiti iznos koji su dužni prema Grasu, što znači da će preduzeće imati novac da uplati martovsku platu, a za ostalo ćemo se dogovarati i razgovarati da bismo prevazišli probleme bez obustave javnog gradskog saobraćaja – dodao je Himzanija.

Pojasnio je da bi Vlada KS-a trebala uplaćivati tranšu od koje radnicima bude uplaćena plaća bez toplog obroka.

– Radnici su potpuno izbezumljeni. Ne znaju šta je ispravno, a šta ne. Situacija je izuzetno teška. Mi smo u šestom mjesecu, a radnici će dobiti platu za treći mjesec – ogorčeno je kazao Himzanija.

Kaže da ih je danas direktor Vatrić upoznao o mogućnošću da će biti podignute krivične prijave protiv onih koji su obustavili saobraćaj u petak, ali Himzanija kaže da će se, ukoliko se to dogodi, Sindikat žestoko oglasiti da bi to spriječili.

Smatra da bi sankcije trebale biti protiv onih koji su doveli Gras u ovakvo stanje i onih koji ne uplaćuju doprinose na plaće, a ne protiv onih koji su se zbog neisplate plaća pobunili te dodaje da se stvara situacija u kojoj se niko ne smije ni pobuniti.

Stotinjak uposlenika Grasa u petak se, tražeći isplatu plaća, okupilo u blizini preduzeća te su blokirali glavnu gradsku saobraćajnicu prema Ilidži.

Problemi u ovom preduzeću traju godinama, a radnici su već nekoliko puta obustavljali saobraćaj nastojeći riješiti nagomilane finansijske probleme.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo