Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Historičar i publicista iz Splita: Zamislite da Vučić kaže – došla je cijela Srbija, od Niša do Knina

Nemojte propustiti

Slučajno ili ne, “cijeloj Hrvatskoj” pripisala je dobar dio BiH, s obzirom na to da je Kupres u našoj zemlji.

Istup hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović nakon utakmice Hrvatska – Mađarska prokomentarisao je na svom Facebook prafilu historičar i publicista iz Splita Dragan Markovina.

“Kaže Kolinda sinoć da je u Split došla cijela Hrvatska, od Visa do Kupresa i to prođe ispod radara. Ovdje se čak ne radi samo o njenoj potkapacitiranosti koja je poslovična, nego o apsolutnoj nesposobnosti nacionalista da ikad, u bilo kojoj situaciji, vide sebe. To je Štulić najbolje opisao u pjesmi MSP, s Krivog srastanja: ‘Ili vidjeti trunku u tuđem oku, a ne vidjeti balvan u svome. I to znamo, jel’da?’. Zamislimo samo na trenutak da je sinoć igrala Srbija, kao što će večeras igrati, da je Vučić bio na stadionu i izjavio kako je došla cijela Srbija, od Niša do Knina”, napisao je Markovina.

Podsjećamo, Grabar Kitarović je sinoć nakon pobjede reprezentacije Hrvatske poručila: “Presretna sam zbog, naravno, rezultata, ali još više zbog Dalića i svih igrača i ponajviše svih ovih ljudi koji su se skupili ovdje u Splitu. Od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska”.

Slučajno ili ne, “cijeloj Hrvatskoj” pripisala je dobar dio BiH, s obzirom na to da je Kupres u našoj zemlji.

Ova izjava hrvatske predsjdnice izazvala je burne reakcije u našoj državi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo