Subota, 27 studenoga, 2021

Historijski uspjeh za našeg tenisera: Damir Džumhur u trećem kolu Australian Opena

Nemojte propustiti

Damir Džumhur
Damir Džumhur

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u treće kolo Australian Opena i to nakon što mu je hrvatski teniser Ivan Dodig predao meč koji je trajao 139 minuta, a naredni protivnik će mu biti Čeh Tomas Berdych.

Damir Džumhur je već u prvom servis gemu izgubio svoj servis, da bi nakon toga u šestom gemu naš teniser uspio vratiti brejk prednosti. Ipak kada se od Damira očekivalo da nastavi tamo gdje je stao u prethodnom gemu, on je ponovo izgubio servis, drugi put u ovom setu, a hrvatski teniser je to znao iskoristiti, te je na kraju osvojio prvi set rezultatom 6:4.

Na kraju prvog seta Džumhur je osvojio 23 poena, a njegov protivnik na drugoj strani 28 s tim da je Dodig imao 11 neiznuđenih grešaka, dok je Džumhur imao samo šest, ali je razlika u winnerima vjerovatno prelomila ovaj prvi set, Dodig je imao 14, a Džumhur 6. Uz to je Dodig imao pet as servisa, a naš teniser svega jedan.

Drugi set nam je ponovo donio brejk Ivana Dodiga koji je oduzeo servis Damiru u trećem gemu i sigurno ga držao do desetog gema drugog seta kada je nađ teniser imao dvije brejk prilike, ali nijednu nije iskoristio, te je i ovaj set otišao u nepovrat, a također treba istaći da je hrvatski teniser u devetom gemu imao i dvije set lopte, ali ih ni on nije uspio iskoristiti.

Broj osvojenih poena na kraju drugog seta je porastao u korist Dodiga, pa je tako on iznosio 66-54, a također se povećao broj neiznuđenih grešaka, što pokazuje da je Damir više rizikovao u drugom setu, a je to na kraju rezultovalo sa 10 winnera u drugom setu, ali i 15 neiznuđenih grešaka.

Oba tenisera su u trećem setu čuvala svoj servis sve do osmog gema kada je naš teniser napravio odlučujući korak i na taj način napravio brejk koji mu je osigurao osvajanje trećeg seta i smanjenje rezultata na 2:1.

Naš teniser je nakon ovog seta značajno smanjio broj osvojenih poena, pa je sada Dodig imao prednost 86:82, a hrvatski teniser je mnogo griješio u ovom setu, pa je tako napravio 18 neiznuđenih grešaka što je bilo dovoljno našem teniseru da osvoji treći set.

Tamo gdje je nastavio u trećem, nastavio je i u četvrtom setu ovog meča kada je od mogućih pet osvojio prva četiri gema i stekao prednost 4:1, ali je nakon toga Ivan Dodig predao meč i naš teniser se  se plasirao u 3. kolo Australian Opena.

(SCsport.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Palmer najavio teške pregovore: Pred bh. liderima su teške odluke

Američki predstavnik za reformu Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini Metju Palmer (Matthew Palmer), koji u subotu (27. novembra)...

Možda vas zanima i ovo