Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Hit mjeseca: Političari u RS-u ne znaju o čemu raspravljaju, pričali o prognozi

Nemojte propustiti

Ovu blamažu prekinuo je zastupnik Srđan Mazalica, koji je naveo da poslanici treba da se drže dnevnog reda, te im poručio da su trebali barem malo da pročitaju Zakon.

Da pojedini zastupnici u Narodnoj skupštini RS ponekad ne pročitaju prijedlog zakona o kojem se raspravlja, općee je poznato. Međutim, da ne znaju definiciju pojma o kojem raspravljaju, rijetko se dešava, piše ATV.

Naime, danas je na red došao Zakon o metrologiji, kojim se uređuje sistem zakonske metrologije, upotreba etalona i referentnih materijala, stavljanje na tržište i upotreba mjerila, ocjenjivanje usaglašenosti mjerila sa propisanim zahtjevima, imenovanje tijela za ocjenjivanje usaglašenosti mjerila, verifikacija mjerila…

Međutim,zastupnici Kluba poslanika SDS, Tomica Stojanović i Miladin Stanić su potpuno promašili o čemu se raspravlja.

Zakon o metrologiji su zamijenili sa “zakonom o meteorologiji”, pa su pričali o unaprjeđenju i zaštiti poljoprivredne proizvodnje, kao i o zaštiti od poplava, požara i ostalih elementarnih nepogoda.

“Ovaj zakon je bitan i značajan prije svega za poljoprivrednu proizvodnju, obzirom da od vremenskih uslova ova grana privrede u mnogome zavisi”, naveo je Stojanović.

Da stvar bude gora, poslanik Stanić je u svom izlaganju, dodao i da “zahvaljujući unaprjeđenju meteoroloških predviđanja i prognoza, se dešava da velike države svijeta iseljavaju stanovništvo na dva, tri, pet dana, provode mjere protiv vjetrove, protiv ciklona, protiv poplava, protiv padavina i tako dalje.”rani ni od požara ni od poplava.”

Ovu blamažu prekinuo je zastupnik Srđan Mazalica, koji je naveo da poslanici treba da se drže dnevnog reda, te im poručio da su trebali barem malo da pročitaju Zakon. Na Twitteru je uz ovaj video napisao “Hit mjeseca”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Vlasenici nožem napadnuti povratnici Raza i njen sin Amir Ferhatović, napadač uhapšen

MUP RS-a odmah je locirao i uhapsio napadača, ali Ferhatović nije miran, jer se boji ostaviti porodicu i otići...

Možda vas zanima i ovo