Utorak, 22 lipnja, 2021

Hitna pomoć staricu ostavila na ulici, gdje je provela 24 sata

Nemojte propustiti

Poslije pisanja portala Danas i velikog interesovanja javnosti, nadležni organi su se konačno aktivirali iako su sve vrijeme bili upućeni u cijeli slučaj.

Nakon što je otpuštena iz bolnice a brat nije htio da je primi u kuću, Hitna pomoć je jučer oko 16 sati baku od oko 70-ak godina ostavila na ulici na Novom Beogradu, gdje je provela noć, ispričale su za portal Danas komšije.

„Mislim da baka i njena kćerka nemaju krov nad glavom i onda su došle kod bakinog brata koji živi ovdje u naselju. On nije htio da ih primi u kuću, i hitna pomoć ih je tako ostavila na ulici“, rekla je za Danas građanka koja živi u blizini i baku obilazi.

Prema njenim riječima, pošto ih je Hitna pomoć dovezla na adresu koju su rekle, a uz bakinu otpusnu listu iz KBC Zemun, oni su samo otišli i ostavili ih uz obrazloženje da su oni svoje obavili. Žena je ostala da leži u Golubinačkoj ulici na Novom Beogradu.

Poslije pisanja portala Danas i velikog interesovanja javnosti, nadležni organi su se konačno aktivirali iako su sve vrijeme bili upućeni u cijeli slučaj.

Hitna pomoć je baku (70) poslije 24 sata ležanja na zemlji pored puta sklonila sa ulice.

„Upravo je došla neka socijalna služba i hitna pomoć i sklonili su baku sa ulice. Ona tu leži juče od četiri popodne“, rekla je sugrađanka iz kraja za Danas, a koja je baku obilazila.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Konaković o Predsjedništvu BiH: NIP će imati kandidata, očekujem da i SDP BiH predloži svog

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je danas da će ta stranka sigurno imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali...

Možda vas zanima i ovo