Četvrtak, 9 prosinca, 2021

“Hitno definisati kaznenu politiku za nenošenje maski i rukavica”

Nemojte propustiti

BANJA LUKA – Od desetog aprila nošenje rukavica i zaštitnih maski na otvorenom s ciljem sprečavanja širenja virusa korona je obavezno.

Tim za praćenje provođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske uputio je inicijativu da se hitno definiše kaznena politika za neprovođenje mjera koje su naložene od strane Republičkog štaba za vanredne situacije.

Iz Vlade RS je saopšteno da se to pogotovo odnosi na nošenje zaštitnih maski i rukavica, tedržanje socijalne distance.

“Primjetili smo da je nepridržavanje mjera jednim dijelom vezano za nedefinisanost kaznenih odredbi što ugrožava poboljšanje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj”, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, od desetog aprila nošenje rukavica i zaštitnih maski na otvorenom s ciljem sprečavanja širenja virusa korona je obavezno.

“Obavezuju se građani da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere socijalnog rastojanja od dva metra, uz obavezu korišćenja zaštitne maske i rukavica”, navodeno je u zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije od 10. aprila.

Od istog datuma u Republici Srpskoj je takođe zabranjeno okupljanje u grupama većim od tri osobe na javnim mjestima.

“Nepoštovanje ove mjere zabrane sankcionisaće se u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru”, navedeno je u zaključku koji je danas donio ovaj štab, a poštovanje ove mjere kontrolisaće MUP RS.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo