Subota, 31 srpnja, 2021

Hitno obustaviti nastavu u osnovnim i srednjim školama širom Federacije BiH

Nemojte propustiti

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine apeluje na Federalno ministarstvo obrazovanja da što hitnije obustavi nastavu u osnovnim i srednjim školama širom Federacije BiH.

Evidentno je da su mnoge zemlje regiona, uključujući i manji bh. entitet, već obustavile nastavu u školama, dok su neke zemlje čak obustavile nastavu i na univerzitetima.

Krajnje je vrijeme da se ova preventivna mjera uvede i u Federaciji BiH, pogotovo jer je već u nekim kantonima uvedena mjera zabrane okupljanja do 250 ljudi, dok se u školama prosjek kreće oko 500 učenika. Stoga ne postoji nijedno logično objašnjenje zašto se ne bi uvela i mjera zabrane nastave.

Prema informacijama sa terena neke škole su već samoinicijativno pokrenule prekid procesa nastave, što je i dodatni razlog za obustavu na prostoru svih federalnih kantona. Također, ukoliko se ukaže potreba, nastava treba biti prekinuta i na univerzitetima.

Ukoliko se federalna ministarstva obrazovanja i zdravlja ogluše na sve veći broj apela roditelja za obustavu nastave, bit će direktno odgovorni za zdravlje naše djece i sve brže širenje koronavirusa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo