Četvrtak, 25 travnja, 2024

Krenuo iz BiH prema EU, pa zbog oraha kažnjen sa skoro 800 KM: “Nana poslala svojim unucima ali i to nije dozvoljeno”

Preporučeno

Orašasti plodovi ne ispunjavaju navedene uvjete i smatraju se nesukladnima te se obvezno oduzimaju od putnika radi njihovog uništavanja.

Puno puta smo objavili pravila unosa robe iz trećih zemalja u EU a ovaj put je jedan putnik prilikom dolaska na Granični prijelaz Maljevac, zbog oraha u jezgri kažnjen s 3.000 kuna što je približno 400 eura.

Upravo se čita:  Šta se jede u bolnicama: Za neke riba na tacni, za druge samo mahune

Naime, kako je čitatelj ispričao za portal Gpmaljevac.com, on je 11. decembra krenuo na put iz BiH prema EU a u vozilu je imao dva kilograma oraha koje je “nane unucima poslala 2.4 kg oraha u jezgri” koje nažalost nije prijavio na granici a carinski službenik je pronašao i napisao prekršajni nalog u visini od 3.000 kuna.

Upravo se čita:  Građane u BiH za vikend očekuje novi temperaturni šok i velika promjena: Objavljeni su detalji

Orašasti plodovi ne ispunjavaju navedene uvjete i smatraju se nesukladnima te se obvezno oduzimaju od putnika radi njihovog uništavanja. Također, propust da ih se izričito prijavi carinskim službenicima predstavlja kažnjivu radnju za koju je propisana novčana kazna.

Foto: GP Maljevac

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Milorad Dodik: Mi smo se već razišli

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik, nastavlja svojim izjavama direktno ugrožavati ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine. Dodik je nastavio...

Još vijesti za vas