Subota, 28 siječnja, 2023

Krenuo iz BiH prema EU, pa zbog oraha kažnjen sa skoro 800 KM: “Nana poslala svojim unucima ali i to nije dozvoljeno”

Nemojte propustiti

Orašasti plodovi ne ispunjavaju navedene uvjete i smatraju se nesukladnima te se obvezno oduzimaju od putnika radi njihovog uništavanja.

Puno puta smo objavili pravila unosa robe iz trećih zemalja u EU a ovaj put je jedan putnik prilikom dolaska na Granični prijelaz Maljevac, zbog oraha u jezgri kažnjen s 3.000 kuna što je približno 400 eura.

Naime, kako je čitatelj ispričao za portal Gpmaljevac.com, on je 11. decembra krenuo na put iz BiH prema EU a u vozilu je imao dva kilograma oraha koje je “nane unucima poslala 2.4 kg oraha u jezgri” koje nažalost nije prijavio na granici a carinski službenik je pronašao i napisao prekršajni nalog u visini od 3.000 kuna.

Orašasti plodovi ne ispunjavaju navedene uvjete i smatraju se nesukladnima te se obvezno oduzimaju od putnika radi njihovog uništavanja. Također, propust da ih se izričito prijavi carinskim službenicima predstavlja kažnjivu radnju za koju je propisana novčana kazna.

Foto: GP Maljevac

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo