Utorak, 15 lipnja, 2021

Hladan tuš za bh. državljanina na granici sa Srbijom: Ostao bez Rolexa koji vrijedi 13.500 eura

Nemojte propustiti

Na zahtjev carinika da pokaže sat, putnik je najprije negirao da ga ima, ali je “Rolex” potom pronađen u unutrašnjem džepu jakne koju je nosio

Carinici Srbije zaplijenili su neprijavljeni sat Rolex vrijedan 13.500 eura, koji je pronađen u jakni državljanina BiH, na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina sa Bugarskom, saopćeno je iz Uprave carine Srbije.

Sat je pronađen u džepu jakne jednog od putnika koji je putovao u automobilu registracija BiH iz Grčke, sa još dvojicom državljana BiH.

Prilikom kontrole u rancu suvozača (40) pronađena je prazna kutija “Rolexa”, za koju je on rekao da je nosi kući kao suvenir.

Na zahtjev carinika da pokaže sat, putnik je najprije negirao da ga ima, ali je “Rolex” potom pronađen u unutrašnjem džepu jakne koju je nosio, navodi se u saopćenju.

Putnik je rekao da je kutija sa “Rolexom” pošiljka iz Grčke za prijatelja u BiH, a da je njegov posao bio samo da ga prenese.

Iz Uprave carine Srbije su podsjetili putnike da na graničnom prelazu obavezno prijave svu vredniju robu jer će u suprotnom načiniti prekršaj.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo