Utorak, 22 lipnja, 2021

HMS: Prvozaraženi u Mostaru u dvije sedmice više puta ulazio i izlazio iz BiH!

Nemojte propustiti

Mostarski poduzetnik V.P., prvozaraženi koronavirusom na području Mostara i Hercegovine, do 17-og ovog mjeseca kada je utvrđeno da je obolio od Covida 19 u nekoliko je navrata ulazio i izlazio iz BiH u Hrvatsku, saznaje HMS iz poudanog izvora, koji nije želio da mu otkrivamo identitet dok traje istraga Tužiteljstva HNK-a.

Sam V.P., koji je optuživan da je prikrio informaciju da je bio u Italiji negirao je kako je boravio u toj zemlji, žarištu koronavirusa, prije povratka u Mostar.

V.P. je izašao iz BiH u Hrvatsku 3.marta i vratio se u zemlju 7.-og, pa je ponovo izašao iz BiH u Hrvatsku 10-og i vratio se 13-og.

Granična policija BiH dok traje istraga Tužiteljstva HNK-a o tome kako je Corona virus ušao u SKB Mostar, je li i tko napravio propust, o slučaju prelaska državne granice V.P. ne daje nikakve informacije.

Podsjetimo, V.P. i njegov sin 16-og ovog mjeseca došli su u Centar urgantne medicine SKB Mostar s respiratornim teškoćama i upalom pluća. Smješteni su na Odjel za plućne bolesti. Sutradan su testirani na COVID-19, te je za V.P. utvrđeno da je pozitivan, a za sina negativan na Covid 19.

Nakon toga korona virus otkriven je kod supruge V.P., te jedne rodilje koja je radila u njegovoj firmi. Od tada do danas zaraza korona virusom u Mostaru otkrivena je kod još tri osobe, koji su bili u kontaktu s V.P.

Zbog ovom slučaja 26 djelatnika SKB Mostar je upućeno u izolaciju, kao i 60 osoba koji su bili u kontaktu s V.P..

Infektolog dr. Jurica Arapović s Klinike za Infektivne bolesti SKB Mostar jučer je na press konferenciji Stožera Civilne zaštite HNŽ kazao da je V.P. u teškom stanju, te da će biti priključen na aparate za ujmetno disanje.

Inače, iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske za Bljesak.info nisu mogli potvrditi informaciju o prijelazu preko graničnih prijalaza prvooboljelog jer, kako tvrde, te informacije mogu jedino razmjenjivati s institucijama, ali ne i javnosti.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo