Nedjelja, 2 travnja, 2023

HNK: Zapečaćeno još pet objekata

Nemojte propustiti

U aktivnostima na kontroli primjene Zakona o fiskalnim sistemima koje su inspektori Porezne uprave Federacije BiH započeli u četvrtak i petak 22. i 23. augusta, u kasnim popodnevnim i noćnim satima u petak na području Hercegovačko-neretvanskog kantona prema preliminarnim rezultatima zapečaćeno je još pet objekata, od kontrolisanih 10 objekata.

U toku kontrola zatečeno je šest neprijavljenih radnika, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave Federacije BiH.

U Neumu je zapečaćen caffe gril “Zoredo” u ulici Mimoza br.19, u kojem je zatečen jedan neprijavljeni radnik.

U Vrapčićima je zapečaćena “Pekara M 17”, zbog angažovanja jednog neprijavljenog radnika i neevidentiranja prometa.

U mjestu Potoci zapečaćena je trgovinska radnja TR “Palma” u kojoj je također zatečen jedan neprijavljeni radnik.

news-2012-December-porezna_uprava_fbih_383995382Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su u Jablanici zapečatili caffe bar “Nerona” u kojem su zatečena tri neprijavljena radnika.

Zbog rada bez odobrenja nadležnog organa u Salakovcu b.b. zapečaćen je “Restoran Salakovac”.

Zbog utvrđenih nepravilnosti izdato je deset prekršajnih naloga sa visinom izrečenih novčanih kazni u ukupnom iznosu od 21.500,00 KM.

Porezna uprava Federacije BiH će nastaviti s kontrolama poštivanja primjene Zakona o fiskalnim sistemima, u cilju povećanja porezne discipline, što podrazumijeva da svi obveznici fiskalizacije imaju fiskalnu kasu, evidentiraju stvarni promet, izdaju fiskalne račune i ispunjavaju ostale zakonom propisane obaveze, saopćeno je.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo