Utorak, 22 lipnja, 2021

Hoće li biti zabranjeno pušenje u zatvorenim javnim prostorima? Zakon o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana danas pred zastupnicima

Nemojte propustiti

Na današnjoj sjednici očekuje se burna rasprava, a proteklih dana već je bilo određenih medijskih rasprava među zastupnicima.

Na današnjoj sjednici Parlamenta FBiH naći će se i Zakon o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje kojim se predviđa zabrana pušenja u zatvorenim javnim prostorima, privatnim vozilima ako je u njima maloljetnik, kao i mjestu rada i javnom prijevozu, piše agencija Patria.

Delegacija Evropske unije u BiH, ured Svjetske zdravstvene organizacije i Ambasada Švicarske u BiH poslali su zajedničko pismo Predstavničkom dom FBiH, premijeru FBiH Fadilu Novaliću i federalnom ministru zdravstva Vjekoslavu Mandiću u utorak kako bi potvrdili važnost usvajanja Zakona o kontrolu duhana i duhanskih proizvoda po zdravlje stanovnika ovog entiteta, ali i ispunjavanje međunarode obaveze BiH.

Oglasila se i Ambasada SAD na Twitteru koja je istakla značaj kontrole i ograničene upotrebe duhana kako bi se zaštitilo zdravlje građana.

Na današnjoj sjednici očekuje se burna rasprava, a proteklih dana već je bilo određenih medijskih rasprava među zastupnicima. Dok Sabina Ćudić (Naša stranka) smatra da nema nijednog razloga zašto se ne bi usvojio ovaj zakona, Irfan Čengić (SDP BiH) smatra da će to biti udar na privredu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo