Subota, 17 travnja, 2021

Hoće li jedan šamar promijeniti sve?: Istraga protiv ministra MUP-a Dragana Lukača zbog šamaranja Draška Stanivukovića u završnoj fazi

Nemojte propustiti

“Predmet protiv Dragana Lukača nalazi se u radu kod postupajućeg tužioca i u završnoj je fazi istrage”, stoji u odgovoru Slobodanu Vaskoviću 23. marta ove godine iz OJT Banja Luka na upit da li je podignuta optužnica protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova, koji je 23. decembra 2019. u Narodnoj skupštini RS fizički nasrnuo i udario tadašnjeg poslanika Draška Stanivukovića.

Okružno javno tužilaštvo otvorilo je istragu protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova, zbog fizičkog napada na Draška Stanivukovića, tadašnjeg poslanika, a sadašnjeg gradonačelnika Banje Luke.

Nasilnik Lukač udario je Stanivukovića na sjednici Narodne skupštine RS 23. decembra 2019., što je nezapamćeno nasilje u parlamentu i rijetko viđena sramota, da ministar unutrašnjih poslova tuče poslanika.

Podsjetimo, u svom obraćanju u NSRS-u Lukač je Stanivukoviću rekao da nema prava govoriti o NATO-u te da je previše mali bio za vrijeme bombardovanja.

Lukač je pozvao Stanivukovića priprijetivši mu da će “završiti kao i zastavice” koje je opozicioni narodni poslanik dijelio pripadnicima skupštinske većine, jer je Milorad Dodik prihvatio Program reformi BiH/ANP.

Kada mu je Stanivuković prišao, Lukač je prvo bacio papiriće na njega, a zatim ga udario.

Lukač je kasnije izjavio da je Stanivukovića udario u samoodbrani.

“Odgurnuo sam ga od sebe i onemogućio da napravi bilo kakav potez koji bi mogao da me ugrozi”, rekao je Lukač.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo