Subota, 22 siječnja, 2022

Hoće li kraj decembra donijeti ovu meteorološku pojavu?! Sladić najavio, pa se iznenadio: “Sada je ta opcija svedena na nulu…”

Nemojte propustiti

Kada je riječ o prognozi Federalnog hidrometerološkog zavoda, danas je u većini zemlje na snazi žuto upozorenje zbog udara vjetra.

Nedim Sladić, bh. meterolog oglasio se putem Facebooka i kratko prokomentarisao vremensku prognozu za naredni period u Bosni i Hercegovini.

-Ekstremna hladnoća koja je do prije neki dan bila opcija za naše područje je sada gotovo pa svedena na nulu. Sada pratimo hoće li kraj decembra donijeti izraženu južinu. Upitnici su i dalje tu, napisao je Sladić.

Kada je riječ o prognozi Federalnog hidrometerološkog zavoda, danas je u većini zemlje na snazi žuto upozorenje zbog udara vjetra.

Za dane vikenda 18. i 19.12. kao i početkom sljedeće sedmice prema dostupnim prognostičkim matrijalima očekuje se pretežno oblačno vrijeme s snijegom u većem dijelu zemlje.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -8°C i -3°C u Bosni, do 4°C u Hercegovini. U istočnim područjima Bosne jutarnje temperatue moguće su i do -11°C. Maksimalne dnevne temperature varirat će između -5 i 1 stepeni u Bosni do 5 u Hercegovini.

Više s weba

Izdvajamo

Zahiragić najavljuje: Predložit ću izgradnju džamije na Trebeviću

Pokretanje inicijative je najavio vijećnik SDA u Općinskom vijeću Stari Grad Adi Zahiragić, inače brat poznatijeg Harisa Zahiragića, zastupnika...

Možda vas zanima i ovo