Utorak, 18 siječnja, 2022

Hoće li Parlament FBiH sutra raspravljati i o nabavci i upotrebi službenih automobila

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH trebao bi biti razmatran Zakon o korištenju i nabavci službenih putničkih automobila, ukoliko zastupnici podrže prijedlog dopune dnevnog reda što je prijedlog nezavisnog zastupnika Adisa Arapovića.

On kaže kako donošenje ovog Zakona više nije tehničko, već vrijednosno i principijelno pitanje.

“Zbog brojnih primjera zloupotrebe službenih vozila u privatne svrhe, zbog niza dokaza da se službena vozila neodgovorno i neracionalno kupuju i koriste kako je kome ćeif, uključujući porodične, političke, predizborne i slične potrebe, zbog odbijanja Vlade da uredi ovu oblast, rasipanju, bahatosti i nemaru prema javnoj imovini mora se stati u kraj”, navodi.

Iako predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirsad Zaimović (SDA), iz njemu nepoznatih razloga, poodavno dostavljen Zakon o korištenju i nabavci službenih putničkih automobila nije stavio na dnevni red sutrašnje sjednice, Arapović je zatražio dopunu dnevnog reda kako bi se raspravljalo i o ovom Zakonu.

“Nadam se da će kolegice i kolege zastupnici, vođeni javnim interesom i gomilom argumenata podržati stavljanje Zakona na dnevni red, a potom i njegovo konačno donošenje. Sada smo bukvalno na dva koraka od donošenja Zakona i trajnog uređivanja cijele ove oblasti. Vjerujem da će dobrobit koju ovaj Zakon donosi nadvladati uskostranačke ili bilo kakve privatne razloge da se glasa protiv, naveo je Arapović.

Više s weba

Izdvajamo

Zora Vidović danas na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Poslanici NSRS su 10. decembra usvojili niz zaključaka u vezi sa prenosom nadležnosti sa države Bosne i Hercegovine na...

Možda vas zanima i ovo